Šport > Kolesarstvo
17752 ogledov

Bomba! Je Primož Roglič ravnokar ostal brez vloge kapetana na Vuelti?

Primož Roglič in Jonas Vingegaard Profimedia
Jonas Vingegaard je še pred dokončnim slavjem na dirki po Franciji potrdil, da se bo udeležil tudi španske pentlje, kjer bosta s Primožem Rogličem sokapetana Jumbo-Visme.

Danes je kolesarski svet pretresla prava bomba! Jonas Vingegaard, ki bo zvečer še drugič zapored okronan za kralja dirke po Franciji, je namreč pred 21. etapo francoske pentlje potrdil, da se namerava do konca sezone udeležiti tudi dirke po Španiji, slovite Vuelte.

Gre za zelo presenetljivo novico iz vrst Jumbo-Visme, saj je bilo mesto kapetana obljubljeno trikratnemu zmagovalcu te dirke, našemu Primožu Rogliču, ki se je v pripravah na zadnjo veliko tritedensko dirko sezone odpovedal svojemu nastopu na Touru in tudi svetovnemu prvenstvu. A kot kaže si bo moral med 26. avgustom in 17. septembrom vlogo kapetana deliti z danskim zvezdnikom.

"Ja, letos se bom lotil dirke po Španiji. Pojavil se bom na startu dirke v Barceloni. Skupaj s Primožem se bova dirke udeležila kot sokapetana. Se že zelo veselim dirke," je Vingegaard izjavil za španske medije.

Vingegaard in Roglič sta se sicer skupaj udeležila Vuelte že leta 2020, ko so bile vloge znotraj ekipe še drugače porazdeljene in je mladi Danec opravljal vlogo pomočnika našemu asu pri njegovem drugem zaporednem slavju na španski pentlji. Jonas je takrat dirko končal na 46. mestu, njegov najboljši rezultat pa je bilo 14. mesto v 12. etapi dirke.

Jonasovo ime se sicer ni pojavilo na Jumbo-Visminem seznamu kandidatov za nastop na dirki, a so po odlično opravljeni dirki po Franciji očitno spremenili načrte, ko so ugotovili, kako močan in dobro je pripravljen njihov danski as.

Letošnja Vuelta bo tako kot kaže polna zvezdnikov, saj bodo poleg obeh sokapetanov Jumbo-Visme nastopili tudi Remco Evenepoel, Geraint Thomas in številni drugi najboljši kolesarji sveta, manjkal bo le naš Tadej Pogačar, namesto katerega naj bi vlogo kapetana UAE Team Emirates imel izjemno nadarjeni Juan Ayuso.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 06:56 24.julij 2023.

    Vidim, da nekateri nimate pojma o dopingu....Ta obstaja od nekdaj in takrat ko je Armstrong to priznal so se dopingirali VSI....Tudi danes to počnejo VSI..Seveda ne uporabljajo tehnik in snovi, ki so na seznamu prepovedanih. Ampak antidopinška komisija je vedno ...prikaži več korak zadaj in dodaja na seznam vedno nove zadeve...Pogačarjeva ekipa pač (še) nima škropiva s katerim škropijo Vinograda...Že rekreativci v svojih "ekipah" posegajo po tem, na nižji ravni seveda...

  • Dejan Vehovec 19:46 23.julij 2023.

    Želite dokaz o dopingu? Pomisliti: se kak profi udeleženec dirk dopingira? Če se dopingira, so rogla, pogi in jonas kljub temu da oni se pa kao ne dopingirajo, boljši od tega dopingiranca? Samo vprašam? Sicer pa, izkoriščevalski organizatorji dirk in ...prikaži večin lastniki ekip jih terajo k nečloveškim naporom ob čemer so vsi proti dopingu? Pa še ekipnost športa, si predstavljate turnir svetovnega prvenstva recimo v nogometu. Finale recimo brazilija argentina. Zmagovalec turnirja..... Messi (ne argentina).

  • 216c26c54b211c9cd98531b9779a844f845aa0eb 14:19 23.julij 2023.

    Da ne bo Jumbo na koncu pušil celo Vuelto. Nimajo oni dveh ekip, da bi delale za 2 kapetana. In med njima bo rivalstvo.

Sorodne novice