Šport > Kolesarstvo
2846 ogledov

Grd padec Pogačarjevega tekmeca, padel tudi Kuss

Carlos Rodriguez Profimedia
Predzadnja etapa se ni začela po željah ekipe Ineos Grenadiers.

Tadej Pogačar je v sredini etapi izgubil precej časa, v boju za stopničke pa sta se mu precej približala moštveni kolega Adam Yates in član ekipe Ineos Grenadiers Carlos Rodriguez, ki je na četrtem mestu pred tokratno etapo za slovenskim asom zhaostajal štiri minute in 26 sekund. Mladi Španec bi lahko tako še ogrozil Pogačarja, če bi ta tudi v 20. etapi zapadel v podobno krizo kot pred tremi dnevi.

A dobrih 100 kilometrov pred ciljem tokratne etape je Rodriguez grdo padel na spustu in utrpel udarec v glavo, poleg krvavitve, ki se je pojavila nad njegovim levim očesom, pa je imel obtolčen tudi komolec. Preostali kolesarji moštva Ineos so iz ekipnega vozila dobili zapoved, da ga morajo počakati in znova prepeljati v glavnino.

Kasneje se je Rodriguez ustavil ob vozilu z zdravnikom.

Na istem spustu jo je sicer podobno skupil tudi najzvestejši pomočnik Jonasa Vingegaarda Sepp Kuss.

Kuss je v etapi precej zaostal, tudi Rodriguez pa je kljub razmeroma dobri vožnji izgubil svojo četrto pozicijo v skupni razvrstitvi. Prehitel ga je Simon Yates, ki je v cilj prišel skupaj z zmagovalcem etape Pogačarjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice