Šport > Kolesarstvo
30410 ogledov

Tako sta se po etapi pozdravila Mohorič in Pogačar

Matej Mohorič Profimedia
Tadej Pogačar je prisrčno čestital Mateju Mohoriču.

Matej Mohorič je v 19. etapi za nekaj centimetrov premagal Kasperja Asgreena in se tako veselil zelo čustvene zmage na dirki po Franciji. Slovenski as je dobil sprint trojice ubežnikov, ki so odločilni napad izvedli 30 kilometrov pred ciljem.

Omenjenem dvojcu je v begu pomagal še Ben O'Connor, s skupnim trudom pa so si prikolesarili dovolj prednosti, da so lahko sami odločali o zmagovalcu. Mohorič in Asgreen, ki ob prihodu v cilj nista vedela, kdo je zmagovalec, sta svoje sodelovanje med etapo potrdila z lepo gesto po prečkanju ciljne črte. Prvi je v zahvali položil roko na ramo Danca.

Matej Mohorič | Avtor: Profimedia Profimedia

Na koncu je bil za las močnejši Slovenec. Ta je v cilju sicer moral še nekaj časa počakati na fotografijo fotofiniša, nato pa so mu sporočili, da je zmagovalec etape.

Po prvem kriku veselja so ga oblile solze, v kasnejšem intervjuju, ki je navdušil ljubitelje kolesarstva, pa tudi posamezne kolesarje, pa je spregovoril o odrekanjih vrhunskih kolesarjev, o utrujenosti, o izjemnem delu mehanikov, ki delajo od šeste ure zjutraj do polnoči ter o težkih časih, ki so jih preživeli v moštvu Bahrain Victorious ob smrti prijatelja Gina Mäderja.

"Iz tega intervjuja ni mogoče vzeti le ene izjave, saj bi s tem storili krivico. Če si boste ta dan ogledali le en intervju, potem si dajte tega," so zapisali na uradnem twitter računu Toura. 

Ameriški kolesar Matteo Jorgenson, ki je na letošnjem Touru v begu že sodeloval z Mohoričem, pa je zapisal: "Čestitke za neverjetno zmago in to, da nisi skrival čustev po etapi. Te in intervjuja ne smete zamuditi, tudi sam sem postal čustven na kavču." Jorgenson je namreč po padcu že končal tokratno dirko po Franciji.

S skoraj štirinajstimi minutami zaostanka so v cilj prišli tudi kolesarji okoli nosilca rumene majice Jonasa Vingegaarda, med njimi v beli majici tudi Tadej Pogačar. Ta se je pred podelitvijo srečal z Mohoričem in mu prisrčno čestital za etapno zmago.

"Zelo sem vesel za Mateja. Je prijatelj in rojak, to je zanj zelo lepa zmaga. Objela sva se, on je jokal. Tudi sam sem bil zelo čustven zaradi njega. Neverjetno je, da je zmagal na takšen način, to si je zaslužil. Ponosen in vesel sem zanj," je sicer izjavil Pogi.

Matej Mohorič, Tadej Pogačar | Avtor: twitter twitter

 

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 12:28 22.julij 2023.

    Bravo fanta, oba dokazujeta, da je pravi športnik tisti, ki se zna pobrati tudi po padcu! Če kdo, potem si je etapno zmago tega Toura zaslužil prav Matej, saj toliko želje in volje kot jo je tokrat on pokazal, mora ...prikaži več biti nekako poplačano, čestitke!

  • Avatar Zala
    Zala 00:18 22.julij 2023.

    Matej, iskren čestitke. Poplačan trud vseh teh let.

Sorodne novice