Šport > Kolesarstvo
3431 ogledov

O drugi slovenski zmagi na tem Touru odločil fotofiniš

Matej Mohorič Profimedia
Devetnajsta etapa Toura se je končala z zmago Mateja Mohoriča.

Mateju Mohoriču se je v 19. etapi dirke po Franciji uspelo prebiti med ubežnike, ob zadnjem vzponu pa je skupaj s Kasperjem Asgreenom, ki je etapno zmago slavil v četrtek, in Benom O'Connorjem, uspešno skočil tudi iz ubežne skupine. Do cilja je bilo še okoli 30 kilometrov.

Trojica je imela pred zadnjimi 15 kilometri 16 sekund naskoka, zasledovalci za njimi so se razdelili na več skupin, v prvi deveterici je bil tudi Luka Mezgec, družbo pa so mu med drugimi delali tudi odlični Mads Pedersen, Jasper Philipsen in Mathieu van der Poel. Kljub izjemni zasedbi zasledovalne skupine se je razlika še nekoiko povečala. Pred zadnjimi desetimi kilometri je znašala 26 sekund.

Asgreen, O'Connor in Mohorič so še naprej dobro sodelovali. Kmalu je postalo jasno, da bo trojica obračunala za zmago, slovenski kolesar, nekdanji svetovni prvak v konkurenci mladincev in tudi mlajših članov, je lovil svojo tretjo zmago na francoski pentlji, prvi dve je zabeležil predlani.

O'Connor je prvi začel s sprintom, sledil mu je na papirju najmočnejši v takšnih zaključkih Asgreen, temu pa se je na kolo prilepil Slovenec. Dvojec je švignil mimo Avstralca, Mohorič pa je v zadnjih metrih skušal priti še mimo Danca. Na ciljni črti ni bilo opazne razlike.

Oba kolesarja sta morala čakati na odločitev, nato pa je fotofiniš potrdil zmago Slovenca.

Mohorič je ob uspehu potočil nekaj solz, dober slovenski dan pa je s sedmim mestom potrdil še Mezgec. Z ostalimi zasledovalci je zaostal za 39 sekund.

Glavnina se je vseskozi vozila daleč zadaj, najboljši pa so tako skupaj prišlji v cilj. Sprememb pri vrhu skupne razvrstitve tako ni bilo, Jonas Vingegaard ima 7:35 naskoka pred Tadejem Pogačarjem.

Komentarjev 2
Sorodne novice