Šport > Kolesarstvo
17438 ogledov

Vingegaard: "Pogačar je najboljši kolesar na svetu"

Vingegaard Epa
Jonas Vingegaard (Jumbo-Vismo) ne želi prehitevati dogodkov pred zaključnimi boji na dirki po Franciji.

Nosilec rumene majice Jonas Vingegaard (Jumbo-Visme) je na pragu drugega zaporednega slavja na dirki po Franciji, kljub veliki prednosti v skupni razvrstivi pa 26-letnik opozarja, da njegovo delo še ni končano.

Vingegaard Tour Šport Vingegaard se je odzval na namigovanja o dopingu

Danec je v sredini kraljevski etapi pridobil skoraj šest minut v primerjavi z največjim tekmecem Tadejem Pogačarjem (UEA Team Emirates) in ima seštevku Toura že več kot sedem in pol minut prednost pred najbližjim zasledovalcem.

Svojo premoč je kolesar Jumbo-Visme pokazal že na torkovem kronometru, kjer je uprizoril fenomenalno vožnjo ter pridobil kar minuto in 38 sekund napram Slovencu, dan zatem pa razrešil takorekoč vse dvome o zmagovalcu letošnje francoske pentlje.

Tadej Pogačar Boleč udarec Šport To je trenutek, ko je Pogi sklonil glavo in 'priznal poraz'

"Seveda mi je odleglo," je po kraljevski etapi dejal Vingegaard. "Tega nisem pričakoval. Zelo sem zadovoljen. Težko opišem svoje občutke. Prednost večja od sedmih minut je res nekaj neverjetnega," je dodal.

Pogačar je v kraljevski etapi doživel enega najtežjih dni v svoji profesionalni športni karieri. Štiriindvajsetletnik je na zadnjem klancu zapadel v veliko krizo, iz katere se ni uspel pobrati. Razmišljal je celo o odstopu, a je iz spoštovanja do ekipe, moštvenih kolegov in navijačev stisnil zobe in prikolesaril do cilja. Njegov trud ni bil zaman, saj je v skupnem seštevku zadržal drugo mesto. 

Tadej Pogačar Pogačar: Šport "Zaradi slovenskih navijačev sem se boril do konca"

Čeprav se Tour zdi odločen, pa Vingegaard svari, da Pogačarja še ne gre odpisati. "Tadej se nikoli ne preda. Prepričan sem, da bo še nekaj poskusil. Dirke še ni konec, nismo še v Parizu. Marsikaj se še lahko zgodi. Lahko padem ali pa imam slab dan. Čaka nas še zahtevna sobotna etapa. Ostati moram zbran," je povedal Danec.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Dotaknil se je tudi Pogačarjevega padca v uvodnem del sredine etape. "Če je bil padec kriv za njegove težave? To morate vprašati njega. Imel je smolo, česar pa naša ekipa ni izkoristila. Počakali smo ga, da je lahko ujel priključek z glavnino," je poudaril.

"Pogačarja zelo spoštujem. Po mojem mnenju je najboljši kolesar na svetu. O njem lahko povem samo lepe stvari. Je tudi super oseba."

Jonas Vingegaard

Tadej Pogačar Tour Šport Šef UAE zavrnil namigovanja o Pogačarju: "Ne, Tadej ni ..." Tadej Pogačar Šport Tako so si privoščili Pogačarja. Posnetek je hitro postal viralen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11