Šport > Kolesarstvo
6281 ogledov

Urška Žigart Tadeja prepričala, da ni odstopil

Urška Žigart Profimedia
Tadeja Pogačarja je skrbelo za zaročenko, a je ta hitro zavrnila njegovo razmišljanje o predčasnem koncu Toura.

Urška Žigart je na dirki po Italiji grdo padla in utrpela pretres možganov. Ko je v eni roki držala bidon s pijačo, je zapeljala v veliko luknjo in sledil je padec. Njen zaročenec Tadej Pogačar je takrat trpel v peti etapi dirke po Franciji, ko si je Jonas Vingegaard ob vzponu na Col de Marie Blanque in kasnejšem spustu prikolesaril nekaj več kot minuto naskoka.

"Po etapi me je poklical in me vprašal, kako mi je šlo v etapi. Povedala sem, da je nisem dokončala. Ve, da drugače nikoli ne zapustim dirke. Takoj je bil zelo zaskrbljen. Dejal mi je, da si želi oditi domov. Odgovorila sem mu, da ne bo odšel domov in da je to Tour," je slovenska kolesarka, ki brani barve ekipe Jayco AlUla, izjavila v intervjuju za nizozemski NOS.

Žigart je kmalu zapustila bolnišnico, kasneje pa sta se s Pogačarjem srečala, ko je Tour de France prišel nekoliko bližje njunega doma v Monaku. 

"Všeč mu je, ko se lahko po etapi vidiva, tudi, če moram dve uri čakati na petsekundni objem. S tem, ko se lahko pogovoriš še o čem drugem kot o dirki, si napolniš baterije," je še dejala kolesarka, ki je v tem letu le za las ostala brez etapne zmage na dirki po Švici, po dolgem begu je bila ujeta 75 metrov pred ciljno črto.

Zanjo je najpomembnejše, da bo Tadej dirko varno dokončal: "Predvsem si ne želim, da bi bil v nevarnosti na spustih, da ne bi tvegal preveč. To je povsem normalno, ko se nekdo, ki ga imaš rad, s kolesom vozi 100 km/h."

Urška Žigart | Avtor: Profimedia Profimedia

Urška Žigart | Avtor: Profimedia Profimedia

Urška Žigart | Avtor: Profimedia Profimedia

Urška Žigart | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • radovednica 08:06 20.julij 2023.

    A kar v Monaku živita, domišljavca? A domača Slovenija vama ni primerna? In kdo ta Urška misli, da je? Kaj pa v kolesarstvu predstavlja in kaj je že dosegla? Sicer pa, če bi bil tale "frik" res taka faca, bi ...prikaži več si našel sebi primernejšo, predvsem mlajšo...ne to izrabljeno kanto.

Sorodne novice