Šport > Kolesarstvo
10748 ogledov

Grd padec Urške Žigart na Giru

Urška Žigart twitter
Urška Žigart po padcu končala nastop na Giru.

Slovenska kolesarka Urška Žigart (Jayco-AlUla) je v šesti etapi dirke po Italiji padla in zaradi pretresa možganov in odrgnin predčasno končala nastope na ženski rožnati pentlji. Pred tem je bila v skupnem seštevku na 25. mestu.

Žigart je dobro začela italijansko pentljo in drugo etapo, oziroma uvodno po odpovedi prologa, končala na 15. mestu. Kasneje je kot pomočnica španske kolesarke Ane Santesteban izgubila nekaj mest in šesto etapo začela kot 25. z zaostankom 17:34 minute.

Na današnji trasi v okolici Canellija (120,7 km) pa je okoli 35 km pred ciljem grdo padla. Žigart, ki je padla brez vpliva katere od ostalih tekmovalk, je v tistem trenutku zadela tudi ob zmagovalko pete etape in vodilno v seštevku najboljše mlade kolesarke, Nemko Antonio Niedermaier (Canyon-SRAM). Obe sta morali zaradi poškodb končati Giro.

Ekipa Jayco-AlUla je na družbenih omrežjih sporočila, da ima Žigart lažji pretres možganov in številne odrgnine. V naslednjih dneh bodo budno spremljali njeno zdravstveno stanje, so še dodali. Iz ekipe Canyon-SRAM pa še niso sporočili podrobnejšega zdravstvenega stanja mlade Nemke.

Šesto etapo je sicer dobila vodilna na dirki, Nizozemka Annemiek van Vleuten (Movistar). Imela je 20 sekund naskoka pred rojakinjo Loreno Wiebes (SD Worx) in Nemko Liane Lippert (Movistar).

V skupnem seštevku ima 40-letna van Vleuten po 101. zmagi v karieri zdaj že 3:03 minute naskoka pred najbližjo zasledovalko, Američanko Veronico Ewers (EF Education-TIBCO-SVB). S tem je izkušena Nizozemka na dobri poti, da še četrtič osvoji rožnato pentljo.

Ta se bo končala v nedeljo.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:51 06.julij 2023.

    S tem je Pogi psihično načet. Ostal bo brez prave motivacije..

Sorodne novice