Šport > Kolesarstvo
57700 ogledov

Nekdanji kolesar udaril: "Jumbo-Visma tega Rogliču ne bi smela dovoliti!"

Primož Roglič in Jonas Vingegaard Profimedia
Nekdanji moštveni kolega Luke Mezgeca je mnenja, da je Jumbo-Visma napravila veliko napako, ko je dovolila Primožu Rogliču, da izpusti dirko po Franciji.

Ameriška radiotelevizijska postaja NBC je ob začetku dirke po Franciji v svojem kolesarskem studiu gostila dva nedavno upokojena kolesarja, Američana Brenta Bookwalterja ter Novozelandca Sama Bewleya, ki se po končani karieri ukvarja z vodenjem kolesarskih podcastov, nedavno pa je postal tudi pomočnik športega direktorja pri ekipi Israel-Premier Tech. Oba gosta sta podala mnogo zanimivih mnenj glede letošnjega Toura, slovenske ljubitelje kolesarstva pa so zagotovo najbolj pritegnile izjave nekdanjega sotekmovalca našega Luke Mezgeca pri Orici GreenEDGE (današnja Jayco-AlUla) Bewleya, ki je javno kritiziral odločitev Jumbo-Visme, ker ni na dirko vpoklicala Primoža Rogliča.

"Mislim, da je to napaka. Ja, ravnokar je dobil Giro, kar je bil glavni cilj njegove sezone. Jumbo-Visma je dominantna ekipa kolesarstva, mogoče celo najboljša ekipa na svetu. Želijo si biti najboljši.Leto želijo končati na prvem mestu med ekipami. Toda želijo si dobiti tudi dirko po Franciji, morajo dobiti dirko po Franciji. In kako jim to lahko uspe? Tako, da na dirko vzamejo najboljše kolesarje. V tem primeru bi Primož Roglič moral biti na dirki," je svoje mnenje podal med kolesarji zelo priljubljeni pomočnik športnega direktorja pri ekipi Israel-Premier Tech.

"In zakaj ga ni na dirki? Mislim, da zato, ker si želi zmagovati. Želi si zmagati na Giru, želi si zmagati na Touru in želi si zmagati Vuelto. Toda zaveda se, da če gre na Tour, bo moral pomagati Jonasu Vingegaardu. In to mu ni všeč. Na dirko si želi iti s ciljem, da zmaga. Sprejel je odločitev, da si ne želi biti tam. Toda če bi bil v vodstvu Jumbo-Visme, bi preprosto pritisnil nanj. Rekel bi mu, da ga potrebujemo. Potrebujemo te, da pomagaš Jonasu," je razmišljal Bewley.

A čeprav sta bila kar nekaj let sotekmovalca pri Orici in sta odlična prijatelja, se Bookwalter vseeno ni popolnoma strinjal z Bewleyem. "Jumbo-Visma je brez dvoma ena najboljših ekip na svetu. Želijo si zmagati na Touru, verjamejo, da lahko zmagajo na Touru, a želijo si še več. Želijo si osvojiti vse. Letos so se tako odločili, da izberejo pot, kjer so investirali Primoža v Giro in bili so zelo uspešni. Navsezadnje, če bi Primož prišel na Tour, bi imel drugačno vlogo, kot lani. Lani ga je Jonas resnično potreboval. Potreboval ga je, da se je skrival za njim in ni bil v središču pozornosti. Ne verjamem, da letos potrebuje Primoža na način, kot ga je lani. Verjamem, da ima okoli sebe odlično ekipo, s katero lahko osvoji Tour," je zaključil Bookwalter.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • munja 11:52 04.julij 2023.

    Vsak kolesar je zgodba zase in nekoga z nekom primerjat, je brez zveze. Če se je tako odločila Jumbo Visma, tako bo in mi s svojimi komentarji ne bomo nič spremenili. Lahko rečemo samo - Primož srečno, varno in pogumno ...prikaži več naprej do novih zmag.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 09:08 04.julij 2023.

    Primož in Tadej bosta naslednje leto odločila kdo bo zmagal na tej prestižni dirki...Oba sodita v špico vrha in ne moreta biti nekomu pomočnik...

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:27 04.julij 2023.

    Jumba-Visma je živčna,ker je glavni motor moštva doma.Prav je tako,naj dokažejo kdo so brez Primoža

Sorodne novice