Šport > Kolesarstvo
11248 ogledov

Velezvezdnik kriv vožnje pod vplivom alkohola

Peter Sagan Profimedia
Trikratni svetovni prvak pregloboko pogledal v kozarec.

Legendarni slovaški sprimter Peter Sagan, ki je v svoji karieri na dirki po Franciji kar sedemkrat osvojil zeleno majico za najboljšega po točkah, je imel le nekaj dni pred Tourom obravnavo na sodišču v Monacu. Spoznan je bil krivega za vožnjo v alkoholiziranem stanju. Incident se je zgodil prejšnji mesec.

Trikratnega svetovnega prvaka, ki bo po tej sezoni sklenil svojo športno pot v cestnem in se raje posvetil gorskemu kolesarstvu, so policisti ustavili, ko je svojega skuterja nespretno skušal parkirati na parkirno mesto, ki je namenjeno dvokolesnikom. "Policisti so opazili tvegano, celo nevarno početje voznika. Ko so pristopili, so uvideli, da je oseba pod vplivom opojnih substanc," je bilo ugotovljeno na sodišču.

Sagan, ki je bil kaznovan s trimesečno pogojno zaporno kaznijo, za enako obdobje pa zdaj ne bo smel voziti motorja ali avtomobila, dejanja ni zanikal. Njegovi predstavniki so povedali, da se je večer pred incidentom zabaval v monaških nočnih barih, v posteljo pa je odšel ob tretji uri zjutraj.

Peter Sagan | Avtor: EPA EPA

A spanec mu očitno ni pomagal dovolj, saj je bil ob 11.35 še vedno v precej slabem stanju. Odpeljan je bil na policijsko postajo, kjer so opravili podrobnejši pregled. V njegovi krvi so našli 1,46 miligramov alkohola v litru izdihanega zraku, v Monaku je sicer dovoljena meja pri 0,25 mg/l.

Za skoraj šestkratno prekoračitev dovoljene meje so Saganovi zastopniki 'okrivili' tudi časovno razliko, saj je kolesarski zvezdnik po njihovih besedah tik pred dogodkom prišel iz ZDA.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice