Šport > Kolesarstvo
50925 ogledov

"Primož, zlomil si nam srce!"

Primož Roglič Saša Despot
Primož Roglič je z odločitvijo, da izpusti letošnje svetovno prvenstvo v kolesarstvu, močno razžalostil organizatorje dogodka, ki so enemu najboljših kolesarjev sveta dali jasno vedeti, da ga bodo pogrešali.

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič, ki je pred mesecem dni kot prvi Slovenec osvojil dirko po Italiji, je med slavjem v Ljubljani potrdil, da namerava najprej dobro proslaviti največji uspeh svoje kariere, preden se bo znova vrnil na kolo. Tako bo pričakovano izpustil dirko po Franciji, prav tako pa ni na njegovem urniku niti svetovnega prvenstva, ki bo letos potekalo na Škotskem. Vrnil bi se tako lahko šele za dirko po Španiji, ki se začne konec avgusta.

"Ne grem na Tour, zelo verjetno pa se bom podal na Vuelto. Tako bo dirka po Španiji verjetno naslednja dirka na mojem koledarju," je razkril Roglič, ki je leta 2019, ko je nazadnje v istem letu napadel Giro in Vuelto, italijansko pentljo končal na tretjem mestu, na dirki po Španiji pa prišel do svoje sploh prve zmage na velikih tritedenskih dirkah.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Roglič je medtem že izpustil tudi obe preizkušnji državnega prvenstva, prav tako pa je potrdil, da ne bo nastopil niti na svetovnem prvenstvu v Glasgowu. "Preprosto preveč sem se trenutno izklopil," je Zasavec pojasnil razlog, zakaj ga v začetku avgusta ne bo na startu ene izmed redkih največjih dirk, ki mu še vedno manjkajo v zbirki zmag.

48,2 kilometrov dolgi kronometer za naslov svetovnega prvaka se bo sicer končal z zaključnim vzponom, tako da bi vsaj v teoriji moral odgovarjati aktualnemu olimpijskemu prvaku v vožnji na čas, ki ima v svoji zbirki že eno srebro s svetovnega prvenstva leta 2017, ko je v norveškem Bergnu zaostal le za Tomom Dumoulinom.

Odločitev, da enega najboljših kolesarjev vseh časov ne bo na letošnje svetovno prvenstvo, pa je močno razžalostila tudi organizatorje tekmovanja, ki so se preko uradnega Twitter profila na Primoževo odločitev (nekoliko v šali, večinoma pa kar zares) odzvali z zapisom: "Primož, lomiš nam srce," zraven pa so dodali precej zgovorno fotografijo. Razočaranje organizatorjev ob Primoževi odsotnosti tako pove vse o priljubljenosti našega kolesarja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • miha.z 08:40 29.junij 2023.

    Dajte mu mir, naj uživa z družino.

Sorodne novice