Šport > Kolesarstvo
1184 ogledov

Revolucija na Touru! Razkrite bodo velike skrivnosti ekip!

Dirka po Franciji Profimedia
Na Touru bo kar 17 ekip dovolilo predvajanje radijskih zvez, medtem ko pet ekip tega ni dovolilo.

Na kolesarski dirki po Franciji bodo lahko gledalci poslušali radijske zveze med športnimi direktorji in kolesarji, poroča časnik L'Equipe. Dovoljenje za to je dalo 17 od 22 moštev na Touru, med njimi pa ni Jayco-AlUle, za katero tekmuje slovenski as Luka Mezgec.

Med ekipami, ki niso dale dovoljena, so poleg Jayco-AlUle še Groupama-FDJ, Cofidis, Movistar in Alpecin-Decenuninck.

Organizatorji so tako deloma uresničili napovedi o sproščenih radijskih zvezah, ki jim bodo lahko prisluhnili kolesarski pristaši. Deloma bodo sporočila predvajali v živo, deloma pa zamaknjeno.

Sporočila bo filtrirala posebna skupina šestih posameznikov iz organizacije, ki bo spremljala vse izmenjave med športnimi direktorji in njihovimi varovanci na kolesih, je zapisal L'Equipe. S tem želijo preprečiti morebitno prisluškovanje konkurenčnih ekip.

Organizatorji dirke po Franciji so z vsemi vpletenimi stranmi podpisali dvoletno pogodbo, vsaka od 17 ekip pa bo za odprtje informacijskih kanalov prejela po 5000 evrov, še piše L'Equipe. Novost so sicer prvič preizkusili na lanski prvi ženski dirki po Franciji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice