Šport > Kolesarstvo
10326 ogledov

Tudi za nekdanjega zmagovalca Gira že konec Toura

Richard Carapaz Profimedia
Carapaz predčasno končal dirko po Franciji.

Ekvadorski kolesarski as Richard Carapaz je moral zaradi zloma leve kolenske kapice predčasno končati dirko po Franciji, je na družbenih omrežjih sporočilo njegovo moštvo EF Education-EasyPost. Olimpijski prvak s cestne dirke v Tokiu je padel na spustu s predzadnjega kategoriziranega vzpona v prvi etapi v okolici Bilbaa.

Carapaz je padel 22 km pred ciljem etape, ki jo je dobil Britanec Adam Yates (UAE Team Emirates). Na istem mestu je padel in odstopil tudi Španec Enric Mas (Movistar). Lani drugouvrščeni na domači dirki po Španiji si je zlomil desno lopatico.

Ekvadorec je za razliko od Masa sicer nadaljeval preizkušnjo, a s povsem okrvavljenim kolenom ciljno črto prečkal 15 minut za zmagovalcem. Po etapi je opravil rentgenski pregled, ki je pokazal manjši zlom kolenske kapice. Prejel je tudi tri šive.

Njegova ekipa je sporočila, da se je Carapaz že odpravil v domovino, kjer ga čaka rehabilitacija.

Tridesetletni Carapaz je od letos član EF Education-EasyPosta, pred tem pa je v svetovni seriji dirkal še za Ineos Grenadiers in Movistar. Na dirki po Franciji je leta 2021 končal na tretjem mestu za slovenskim asom Tadejem Pogačarjem in Dancem Jonasom Vingegaardom.

Na tritedenskih pentljah je slavil na Giru 2019, takrat je bil Primož Roglič skupno tretji. Drugi za Avstralcem Jaijem Hindleyjem je bil Carapaz še na lanskem Giru, prav tako drugi pa je bil še na Vuelti 2020, ko ga je ugnal le Roglič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice