Šport > Kolesarstvo
17298 ogledov

Pri Jumbu nezadovoljni z izjavami Pogačarja, Jonas in Wout mu odgovarjata

Jonas Vingegaard in Wout van Aert Profimedia
Jonas Vingegaard in Wout van Aert sta pred začetkom Toura sporočila Tadeju Pogačarju, da se z njim ne nameravata spuščati v psihološke igrice.

Potem ko je Tadej Pogačar s svojo novinarsko konferenco ob predstavitvi ekip pred začetkom Toura navdušil baskovsko množico zbrano v Bilbau, je kasneje na vrsto prišel tudi njegov veliki rival Jonas Vingegaard, kateremu pa niso bile všeč nekatere izjave našega mladega šampiona.

Potem ko ga je Danec lansko sezono na Touru premagal za slabe tri minute, obenem pa se je naš šampion v svojih pripravah še ubadal s poškodbo zapestja, je namreč Pogačar vlogo prvega favorita dirke namenil Vingegaardu, kar pa Dancu ni bilo všeč, saj vse skupaj smatra za psihološke igrice.

Skupaj z moštvenim kolegom Woutom van Aertom sta tako na tiskovni konferenci pred začetkom dirke etiketo favorita nemudoma označila za Pogačarjev poizkus, da bi se igral z njihovimi glavami. Vingegaard je takoj odgovoril, da se pred začetkom Toura obremenjuje zgolj s svojo formo in ne tisto svojih rivalov.

Jonas Vingegaard in Wout van Aert | Avtor: Profimedia Profimedia

"Na koncu bo odvisno od tega, kdo bo v najboljši formi na cesti. Mislim, da je nepomembno, kdo je veliki favorit pred začetkom. Ne vem, zakaj je potrebno o tem govoriti. Sam bi prav tako lahko rekel, da je to on. Te besede nimajo veze z dirkanjem. Sam raje razmišljam samo o sebi in se pripravljam na najboljši možni način. Razmišljam raje o tem, kaj lahko še sam izboljšam. V zadnjih dveh mesecih sem bil z mislimi le pri treningu, saj sem se želel optimalno pripraviti na Tour. Kot sem že rekel, sem tu, kjer si želim biti in sem zadovoljen s svojo formo," se Danec ni želel spuščati v miselne igrice s Pogačarjem.

Prav tako niso bili pri Jumbo-Vismi navdušeni nad besedami vodstva ekipe UAE Team Emirates, ki je pred začetkom dirke izpostavljalo, da se bodo dirke lotili z dvema kapetanoma, saj naj bi si vlogo kapetana delila Pogačar in Adam Yates. Van Aert je poudaril, da ne verjame, da bi pri največjih nasprotnikih resnično igrali na to karto.

"Do tega bi lahko prišlo le, če bi Yates pokazal, da je resnično na njunem nivoju. V tem primeru bi resnično bil še en favorit za zmago. Toda če ne bo na tem nivoju, potem te njihove izjave nimajo pomena. Mislim, da gre zgolj za še en primer psiholoških igric, tako kot so to bile Pogačarjeve izjave," je bil neposreden prvi favorit za zeleno majico najboljšega po točkah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 18:03 01.julij 2023.

    Pogačar je pizdek in to velik, Roglič je za njega profesor v vseh ozirih kolesarstva!

Sorodne novice