Šport > Kolesarstvo
6639 ogledov

"Zdi se, da je Tour odločen. Pogačar ni odpeljal slabo, ne razumem pa ..."

Pogačar Profimedia
Jonas Vingegaard si je v 16. etapi dirke po Franciji morda že privozil odločilno prednost v boju za skupno zmago, a Tadej Pogačar se ne bo predal brez boja.

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) si je z naravnost osupljivo predstavo v vožnji na čas pripravil lepo izhodišče pred zaključnimi boji na dirki po Franciji, kjer bo branil minuto in 48 sekund pred Tadejem Pogačarjem (UEA Team Emirates.).

Vodilna kolesarja je po 15 etapah ločilo samo deset sekund, nato pa se je Vingegaard v kronometru snel z verige in si privozil morda že odločilno prednost.

"Ostal sem brez besed," je neverjetno predstavo 26-letnega Danca pospremil nekdanji član Jumbo-Visme Tom Dumoulin. "Po mojem je bil to najboljši kronometer v zgodovini kolesarstva. Zares neverjetno, to je bila vožnja brez primere. Jonas je bil odličen tako na vzponu kot na spustu. Nimam besed. Skoraj tri minute hitrejši od Wouta van Aerta, ki ni slab v vožnji na čas, ter več kot minuto in pol od Pogačarja."

Tadej Pogačar "Tadej je bil ..." Šport Tako so se po porazu odzvali pri UAE: "Bila je pravilna odločitev, da smo ..."

"Nisi v sanjah si nisem predstavljal česa takšnega, tega si niso predstavljali pri Jumbo-Vismo, prav tako si ni predstavljal Vingegaard ali Pogačar. Zdi se, da je Tour odločen," je povedal Dumoulin in pod vprašaj postavil Pogačarjevo taktiko za menjavo kolesa pred zaključnim klancem.

"Pogačar ni odpeljal slabo, nisem pa povsem prepričan glede menjave kolesa. To ga je stalo veliko časa. Našteli smo 12 sekund od trenutka, ko je sestopil in ko ga je mehanik porinil. Pri tem je treba upoštevati še to, da se je povsem ustavil. Ne vem, zakaj se je tako odločil, Vingegaard je bil izjemen na vzponu, in to brez menjave kolesa," je dodal Dumoulin.

Vingegaard | Avtor: Epa Epa

Kljub velikemu zaostanku pa Pogačarja še ne gre odpisati, pred današnjo kraljevsko etapo opozaraja Adam Blythe. "Poskusiti mora na vso moč. Potrebuje etapno zmago, da si dvigne moralo. Vemo, da je sposoben napasti na klancu, vejretno bo Jonas to tudi pričakoval. Pogačar bi lahko presenetil z zgodnjim napadom. Predvsem bo moral dobro okrevati, saj bo skrušen po razpletu kronometra," je menil Blythe. 

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard Kaj jih čaka danes? Šport Pred kolesarji kraljevska etapa, najlepša priložnost da Pogačar stre Jonasa

Kolesarje na letošnji dirki čakata še dva gorska preizkusa, kjer bi Pogačar lahko prišel do preobrata, je po torkovi etapi opozoril Dan Lloyd"Pogačar je dvakratni zmagovalec Toura. Ne bo se zadovoljil z drugim mestom. Pred 12 meseci je bila na tej točki dirke razlika med njima večja kot danes in samo spomnimo se, kako se je Pogačar boril do konca. Če bo mu ne bo uspelo v 17. etapi, bo ponovno poskusil v 20. Dirka še ni odločena, res pa je, da bolje kaže Vingegaardu," je dejal Lloyd.

Rivalstvo Šport Prizor, ki odmeva! Pogačar po dirki pristopil k Vingegaardu, sledilo je tole Tadej Pogačar Skrivno orožje Šport Pogačar ima skritega aduta: "Definitivno Toura še ni konec! Še posebej, če ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 13:33 19.julij 2023.

    Če Pogačar kolesa ne bi menjal in z enakim tempom pripeljal do cilja to pomeni, da bi na ta način, v najbolj idealnih pogojih, izgubil mogoče (le) do pol minute manj kot je, to je kruto realno dejstvo. Definitivno bo ...prikaži več pa že danes vidno ali je Jonas v tretjem tednu dejansko sposoben tako impresivno stopnjevati formo ali pa je včeraj pretiraval in se bo pred "prekuril". Če UAE in Tadeju danes uspe prepoloviti zaostanek, potem bo jasno, da je Jonas včeraj hazardiral, če ne, potem kapo do in čestitke

  • 216c26c54b211c9cd98531b9779a844f845aa0eb 12:29 19.julij 2023.

    Pogijeva menjava kolesa ni bil kiks. Pri UAE so zadevo stestirali in dobili boljši cajt z menjavo kot pa samo s kronometrskim bakom. Konec filozofije. Pričakujem sicer, da bo danes UAE navijal tempo do nezavesti in da bo Pogi Jonasa ...prikaži več danes zlomil na hrib, vendar bo težko nadoknadil zastanek. Bi Jonas moral imeti res hudo slab dan. Drugače pa UAE nima več kaj taktizirat. Samo brezkompromisen napad.