Šport > Kolesarstvo
40127 ogledov

Prizor, ki odmeva! Pogačar po dirki pristopil k Vingegaardu, sledilo je tole

Pogačar
1/3
Epa
Čudovit prikaz medsebojnega spoštovanja med adutoma za zmago na letošnji dirki po Franciji.

Tadej Pogačar (UEA Team Emirates) in Jonas Vingegaaard (Jumbo-Visma) trenutno tvorita enega najbolj napetih in razburljivih rivalstev v profesionalnem športu, obenem pa tekmeca, ki še naprej ostajata v najboljšem položaju za končno zmago na dirki po Franciji, premoreta tudi veliko mero medsebojnega spoštovanja.

To se je znova pokazalo po torkovem kronometru, v katerem je Vingegaard storil gromozanski korak k ubranitvi lanske krone.

Danski kolesar je s fenomalno predstavo v vožnji na čas povsem razorožil tekmece in kar za 1:38 minute (!) premagal drugouvrščenegea Pogačarja. S tem je prednost pred nadaljevanjem Toura povišal na minuto in 48 sekund.

Pogačar še zdaleč ni odpeljal slabega kronometra, toda Vingegaard je bil preprosto razred zase.

Tadej Pogačar "Tadej je bil ..." Šport Tako so se po porazu odzvali pri UAE: "Bila je pravilna odločitev, da smo ..." Tadej Pogačar 16. etapa Toura Šport Jonas zadal boleč udarec Pogačarju, toliko zdaj zaostaja Tadej

Slovenski adut je z včerajšnjim porazom utrpel velik udarec v boju za skupno zmago, vendar ga to ni odvrnilo od tega, da bi rivalu čestital za vrhunsko predstavo, ki so jo nekateri strokovnjaki proglasili za eno najboljših vseh časov.

Medtem ko je imel z vseh koncev oblegani Vingegaard polne roke dela s samim seboj, se je nasmejani Pogačar pripeljal v njegov 'štab' in mu iskreno čestital za uspeh.

"Pogačar je čudovit športnik, vedno najprej čestita tekmecem. Kapo dol, mladi mož," je prizor komentiral nek uporabnik Twitterja.

"Ko veličina sreča veličino. Izjemna športnika," je dodal drugi.

"Čudovita poteza, jezni Pogačarjevi navijači bi se lahko kaj naučili od njega," je pristavil tretji.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

 | Avtor: Print Screen Print Screen

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Tadej Pogačar Skrivno orožje Šport Pogačar ima skritega aduta: "Definitivno Toura še ni konec! Še posebej, če ..."

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • frenk1 10:53 20.julij 2023.

    vsi nafilani z substancami

  • Anja1956 16:25 19.julij 2023.

    TJV ima boljši doping kot UAE ! Vingegard je oče hčerke, in ko mu je po telefonu rekla 'ati' je fant napolnil baterije ! Pogačar pa bolj drka !

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:46 19.julij 2023.

    Se vidi, da gre za inteligentne fante, ne pa neke podivjane fuzbalerje.