Šport > Kolesarstvo
3734 ogledov

To je trenutek, ko je Pogi sklonil glavo in 'priznal poraz'

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je na zadnjem vzponu padel v veliko krizo.

Jonas Vingegaard je v torek za minuto in 38 sekund premagal Tadeja Pogačarja v vožnji na čas, a je slovenski as po etapi dejal, da bo še poskušal z napadi, prvi boj je napovedal že v 17. etapi. A na začetku te je padel, nato pa na dolgem zadnjem vzponu padel v krizo in hitro zaostal za Dancem, ki mu zdaj drugo skupno zmago najverjetneje lahko prepreči le še kakšna poškodba. 

"Z mano je konec. Mrtev sem," je v trenutku, ko se je sprijaznil s porazom v etapi, svojemu športnemu direktorju sporočil povsem izmučeni Pogačar. Takoj so sledili ukazi, Adama Yatesa, ki je bil v skupnem seštevku sicer najbližji slovenskemu asu, so poslali v boj za etapno zmago, izjemno borbenemu Marcu Solerju pa je bilo naročeno, da naj vseskozi pomaga Slovencu.

Ta je na koncu v cilj prikolesaril s skoraj šestimi minutami zaostanka za Vingegaardom, Danec pa ima zdaj že 7:35 naskoka pred Pogačarjem. Ta je na drugem mestu ohranil nekaj več kot tri minute prednosti pred moštvenim kolegom Yatesom.

Etapo je sicer dobil Avstrijec Felix Gall.

Komentarjev 9
  • radovednica 08:00 20.julij 2023.

    Kar je bilo vnaprej znano, se je uresničilo. Nič ne pomaga tarnat, tale "slovenski velezvezdnik" je pač nekaj razredov slabši od dobrih, še posebej od Vingegaarda, katerega nima nikakršnih možnosti, nikoli, premagati na takšni dirki.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:59 19.julij 2023.

    Na žalost se je danes Tadeju zgodilo to kar smo pričakovali ali predvsem upali, da se lahko po včerajšnjem kronometru zgodi Vingegaardu. Danes je Danec vsem dokazal, da je trenutno najboljši kolesar na planetu in temu se ne da oporekati, ...prikaži več ampak mu lahko le čestitamo! No, upamo sicer še lahko, da tudi Vingegaard podobno krizo še doživi in sicer na ne dosti manj lažji predzadnji etapi, Tadej pa si do takrat dovolj opomore. Ampak to bi bil prej čudež, kot realnost!

  • Anja1956 19:54 19.julij 2023.

    Brez dopinga, mu ne gre !!!

Sorodne novice