Šport > Kolesarstvo
49891 ogledov

Splet pregorel od obtožb na Vingegaardov račun: "Tukaj se dogaja nekaj čudnega"

Vingegaard Epa
Nad vodilnega kolesarja na dirki po Franciji se zgrinjajo očitki glede morebitne uporabe nedovoljenih poživil.

Nadčloveška predstava Jonasa Vingegaarda v 16. etapi dirke po Franciji, v kateri je bil vsaj za razred boljši od vseh konkurentov, je med ljubitelji kolesarstva znova okrepila razpravo glede uživanja nedovoljenih sredstev.

Neosnovane obtožbe o uporabi dopinga so sicer stalnica v svetu profesionalnega kolesarstva, zato niti ni presenetljivo, da se je tokrat na udaru znašel tudi izjemni danski kolesar.

Pogačar Strokovnjaki Šport "Zdi se, da je Tour odločen. Pogačar ni odpeljal slabo, ne razumem pa ..."

Dvom v Vingegaardovo "čistost" naj bi po prepričanju spletnih uporabnikov izrazili celo na Eurosportu, kjer so ob opisu Dančeve izredne vožnje uporabili drugačno pisavo in poševen tisk.

"Izredno kot neverjetno? Drži. Ker nihče ne verjame," je komentiral nek uporabnik.

"Zanimivo, zakaj ste uporabili drugačno pisavo za besedo 'izredno'?" pa je vprašal drugi. "Ali ga je Eurosport pravkar izpostavil? Danes smo bili priča goljufiji," je bil kritičen tretji.

Kmalu zatem so družbena omrežja preplavile obtožbe o dopingu. "In spet je kolesarstvo uničeno. Nihče več ne verjamem v to s*anje. 100-odstotno doping. Ne bom več gledal očitne goljufije."

Rivalstvo Šport Prizor, ki odmeva! Pogačar po dirki pristopil k Vingegaardu, sledilo je tole

"V profesionalem športu ne postaneš kar tako za razred boljši od vseh ostalih."
"Vingegaardov dopinški program je nov elitni standard. Pogačar potrebuje novega ekipnega zdravnika."
"Vingegaard je nekdanji ribič z Danske, ki je pretežno ravninska država. Če on ni dopingiran, potem je bil rojen za kolesarja in je najboljši vseh časov."
"Ne verjamem, da je Vingegaard dopingiran, toda tole je težko verjetno. Samo trening in hranila?"
"Tukaj se dogaja nekaj čudnega."
"Če je Vingegaard dopingiran, potem je Pogačar tudi. Oba sta pometla z ostalimi kolesarji."
"To je nemogoče. Pridobival je štiri sekunde na kilometer. Jumbo-Visma so novi kralji dopinga."

V poplavi obtožb je ogromno navijačev upravičeno stopilo v bran danskemu kolesarju in poudarilo, da gre pri tem za povsem predvidljivo in pričakovano reakcijo manjšega dela kolesarskega občinstva, ki je v tej zadevi slabo podkovan in, kar je še pomembneje, svojih obtožb ne more podkrepiti z dokazi.

Sepp Kuss Incident Šport Jumbo-Visma resno razmišlja o tožbi

Vingegaard | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 15:50 20.julij 2023.

    Brez dokaza je Vingegard čist. lahko pa še 5X zmaga na ta način potem bomo pa morda priča takemu padcu kot ga je imel Armstrong . Do takrat je pa kakršnokoli obtoževanje navadno obrekovanje , ki je tudi kaznivo , ...prikaži več , če je na sodišču dokazano.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 22:04 19.julij 2023.

    Spet je čist mal manjkalo, da bi mu oči skočile iz jamic in bi moral naslednje etape voziti z labradorcem in belo palico, pa še dodatek za pomoč in postrežbo bi dobil!

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 17:18 19.julij 2023.

    Verjetno ni nihče tako naiven, da ne bi mislil, da VSE EKIPE iščejo najboljši način dopinga...Torej takšnega, ki je na podlagi ŠE NE PREPOVEDANIH snovi in postopkov ali pa na način, da se prepovedane zadeve prikrijejo...Vedno je kdo v prednosti ...prikaži veči na tem področju....