Šport > Kolesarstvo
2175 ogledov

"Zaradi slovenskih navijačev sem se boril do konca"

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar omagal, Vingegaard tik pred zmago.

Avstrijec Felix Gall (AG2R Citroen) je zmagovalec kraljevske 17. etape kolesarske dirke po Franciji. Na trasi od Saint-Gervaisa do Courchevela (165,7 km) je sicer v veliko krizo padel slovenski as Tadej Pogačar in v primerjavi z vodilnim na dirki, Dancem Jonasom Vingegaardom izgubil 5:45 minute.

V skupnem seštevku je v tokratni etapi četrtouvrščeni Vingegaard (Jumbo-Visma) tako izdatno povišal prednost pred še vedno drugouvrščenim Pogačarjem (UAE Team Emirates). Ta zdaj zaostaja 7:35 minute. Tretje mesto je še utrdil Britanec Adam Yates (UAE Team Emirates), ki pa za Dancem zaostaja že 10:45 minute.

"Danes enostavno ni bilo nog. Kot da nič, kar sem pojedel, ne bi šlo v noge. Na začetku klanca sem že mislil, da bom izgubil mesto na stopničkah. Zaradi vseh slovenskih navijačev in moštvenega kolega Marca Solerja ter celotne ekipe okoli mene sem se boril do konca in ostal na drugem mestu," je v odzivu za organizatorje dirke o krizi dejal Pogačar in se zahvalil ekipi, največ dela je ob njem opravil Marc Soler, ter navijačem za podporo do cilja kraljevske etape. 

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Na začetku te je sicer tudi padel. "Padec ... Ne boli me preveč, morda malo. Mogoče je vplivalo na moje telo, a vseeno danes nisem mogel nikamor. To ni bil dober dan. Mislim, da sem bil še na Granon (v lanski 11. etapi) precej boljši. To je bil danes eden mojih najhujših dni na kolesu, toda moral sem se boriti do konca," je za organizatorje dodal Pogačar.

Do konca Toura kani z ekipo iztržiti kar največ: "Mislim, da se lahko borimo za zmago v 20. etapi. Če bodo noge dobre, nam lahko uspe. Ekipa je bila danes zelo dobra. Zdaj si bom lahko nekoliko opomogel v naslednjih dveh etapah. Če nam bo uspelo dobiti etapo in zadržati mesti na stopničkah, bo to dober zaključek."

V četrtek bo na sporedu pretežno ravninska etapa od Moutiersa do Bourg-en-Bressa (184,9 km). Čeprav so ji organizatorji prilepili oznako "razgibana", sta v etapi le dva vzpona četrte kategorije, ki bi ju lahko sprinterske ekipe premagale in nato obračunale za etapno zmago.

Komentarjev 1
  • Anja1956 21:01 19.julij 2023.

    inšpektorji B.V. so ga prizemljili !

Sorodne novice