Šport > Kolesarstvo
1918 ogledov

Slavil Slovenec, a nepopisno veselje tudi v Belgiji

Matej Mohorič Profimedia
Razlog za veselje so imeli tudi nekateri belgijski ljubitelji kolesarstva.

Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je v petkovi etapi prišel do svoje tretje zmage na francoski pentlji in skupno pete na tritedenskih dirkah, po eno je v preteklosti zabeležil še na Giru in Vuelti. Z uspešnim sprintom, v njem je za las premagal Danca Kasperja Asgreena, pa je razveselil tudi nekaj belgijskih privržencev kolesarstva.

Če se večina Belgijcev loči na pristaše Remca Evenepoela in Wouta van Aerta, pri tem naj bi imel slednji večjo podporo, pa ima svoj navijaški klub v eni izmed velesil kolesarstva tudi Matej Mohorič. Ta si je svoje navijače na belgijskih tleh v preteklosti prislužil s svojim načinom vožnje, večkrat pa jih je na dirkah že tudi osebno prišel pozdravit.

"Blagoslovljeni smo, da navijamo za karakterno najboljšo osebo v kolesarskem svetu. Kakšna zmaga! Še zlasti po obilici smole na začetku te sezone. Stoodstotno zasluženo. Neverjetno," se je tokrat glasil zapis na uradnem profilu Mohoričevih navijačev.

"Matejevi navijači zdaj rajajo po vsej obli," so še dodali v enem izmed čivkov ter mu prilepili ustrezno fotografijo. Tem zapisu je sledilo še nekaj reakcij zadovoljnih članov Mohoričevega belgijskega navijaškega kluba. Ta se tokrat sicer ni zbral na skupinskem ogledu preizkušnje, sa se v času dopustov mnogi nahajajo v drugih državah po svetu.

Komentarjev 1
  • janez582 16:30 23.julij 2023.

    Nogometaši in košarkarji imajo navijače doma, kolesarji pa po svetu.

Sorodne novice