Šport > Kolesarstvo
4065 ogledov

Poglejte, kako so izgledali zadnji metri z Asgreenove perspektive

Matej Mohorič Profimedia
Matej Mohorič je v zadnjih metrih uspel premagati odličnega Danca.

Kasper Asgreen se je že v četrtek podal v uspešen beg, ko je glavnina z najboljšimi sprinterji zamudila z lovom, Danec pa je v cilj prišel le z nekaj metri prednosti pred najhitrejšimi zasledovalci. Tudi dan kasneje se je znašel v begu, drugo zmago v dveh dneh pa mu je za las preprečil Matej Mohorič.

Omenjeni dvojec se je tokrat v sprintu pomeril za zmago. Zadnji napad je sicer začel Ben O'Connor, ki je Slovencu in Dancu delal družbo v begu, a sta po pričakovanjih slednja švignila mimo Avstralca. Asgreen je na papirju močnejši sprinter, vendar se je Mohorič 'prilepil' na njegovo kolo, nato pa napadel iz zavetrja. Šele po fotofinišu je postalo jasno, da je bil napad uspešen.

Vse skupaj je ujela tudi kamera na Dančevem kolesu:

"Ko je Kasper krenil ... Neverjetno močan je. Že včeraj je bil v begu in dobil etapo, danes pa je še imel željo in odločnost, da je vse skupaj ponovil. Počutil sem se, kot da ne sodim sem. Samo sledil sem mu, vedel sem, da moram vse narediti perfektno. Potrudil sem se po najboljših močeh, tudi za Gina (Mäderja, ki je umrl med dirko po Švici; op.p), ekipo. Na koncu se zaradi prejšnjega sodelovanja v etapi počutiš kot izdajalec. Gre za profesionalni šport in vsak si želi zmagati, seveda sem to želel tudi sam in na koncu sem ukradel zmago Kasperju. Toliko čustev se vrti v meni," je po etapi dejal Mohorič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice