Šport > Kolesarstvo
395 ogledov

Zadnja priložnost za Pogačarja

Epa
Pred kolesarji na dirki po Franciji je še zadnja gorska preizkušnja.

Na kolesarski dirki po Franciji bo danes na vrsti predzadnja, 20. etapa od Belforta do Le Marksteina (133,5 km). To bo zadnji pravi gorski test za najboljše v skupnem seštevku, a v njem ni pričakovati sprememb na vrhu. V Pariz bo v nedeljo rumeno majico pripeljal vodilni Danec Jonas Vingegaard.

Lanski zmagovalec ima namreč po 19. etapah v generalni razvrstitvi še naprej 7:35 minute naskoka pred slovenskim asom Tadejem Pogačarjem, tretji pa je Britanec Adam Yates, sicer Pogačarjev moštveni kolega. Zaostaja pa že 10:45 minute.

Matej Mohorič Bravo! Šport Slavil Slovenec, a nepopisno veselje tudi v Belgiji

Čeprav ne gre pričakovati večjih premikov prav pri vrhu, bo skušal glede na krizo v sredini kraljveski etapi Pogačar obdržati drugo mesto in ob boljšem počutju napasti etapno zmago. Teren s šestimi kategoriziranimi klanci sicer ponuja priložnost tudi večji ubežni skupini.

V tej bržčas ne bo drugega Slovenca in petkovega etapnega zmagovalca Mateja Mohoriča, ki bo skušal varno končati etapo in ostati znotraj časovne zapore. Tudi Luka Mezgec pa bo v službi kapetana, Nizozemca Dylana Groenewegna, in ga skušal varno pripeljati do Pariza in nedeljskega obračuna sprinterjev na Elizejskih poljanah.

Matej Mohorič Video Šport Poglejte, kako so izgledali zadnji metri z Asgreenove perspektive Matej Mohorič Emocije Šport Tako sta se po etapi pozdravila Mohorič in Pogačar

Kolesarji se bodo danes v začetku etape povzpeli na Ballon d'Alsace (11,5 km/5,2 %), nato pa sledijo še trije krajši vzponi na Croix des Moinats (5,2 km/7 %), Grosse Pierre (3,2 km/8%) in Schlucht (4,3 km/5,4 %).

Za konec bosta na vrsti še najzahtevnejša vzpona dneva, ki spadata v prvo kategorijo. Najprej se bo karavana povzpela na Petit Ballon (9,3 km/8,1 %), za konec pa še na prelaz Platzerwasel (7,1 km/8,4 %). Po koncu vzpona sledi še osem kilometrov ravnega odseka do Le Marksteina.

Etapa se bo začela ob 13.45, najboljši pa bodo ciljno črto prečkali nekaj po 17. uri.

 | Avtor: Twitter Twitter

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.