Šport > Kolesarstvo
18654 ogledov

Pet tednov po smrti Mäderja kolesarstvo pretresla nova tragedija

kolesar kolesarstvo kolo balanca Profimedia
Organizatorji so po hudi nesreči s smrtnim izidom odpovedali nadaljevanje dirke po Gornji Avstriji.

Le pet tednov po smrti Švicarja Gina Mäderja, moštvenega kolega Mateja Mohoriča pri Bahrain Victoriousu, je kolesarstvo pretresla še ena usodna nesreča. Mladi italijanski kolesar je po petkovem padcu na dirki po Gornji Avstriji za mladince ponoči podlegel poškodbam, so danes sporočili organizatorji.

sveča pogreb grob Tragedija Šport Grozljiva nesreča usodna za komaj 26-letnega kolesarskega šampiona

"V globokem šoku sporočamo, da je mladi italijanski kolesar, ki je včeraj padel v prvi etapi, kljub vsem zdravniškim naporom podlegel poškodbam," so zapisali organizatorji, ki so po nesreči odpovedali dirko.

"Naše misli so z družino, njegovo ekipo in vsemi kolesarji. Kljub brezhibno delujoči reševalni verigi in vsem zdravniškim naporom je kolesar po sprejemu podlegel hudim poškodbam," so sporočili iz Zgornjeavstrijske deželne kolesarske zveze in organizacijske ekipe.

Sedemnajstletni Italijan je padel med etapo od Haida do Marchtrenka med spustom v daljšem levem ovinku. Zdravniki dirke so mu takoj priskočili na pomoč in ga oskrbeli na kraju nesreče, nato so ga z reševalnim helikopterjem odpeljali v univerzitetno bolnišnico Kepler v Linzu, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Tragedija je po besedah predsednika regionalne kolesarske zveze Paula Rescha močno pretresla mlade kolesarje, ki so jim na pomoč priskočili psihologi.

"Pomaga nam interventna skupina rdečega križa. Ne gre nam prav dobro," je povedal Resch in dodal, da je bila odpoved dirke neizbežna.

"O tem smo že obvestili vsa moštva. Dirke ne moremo nadaljevati. Razumeli so našo odločitev. V mladinskih krogih je to še bolj občutljiva tema. Tekmovalci tukaj so stari od 17 do 19 let."

V luči tragedije Šport V kolesarstvu že pošteno vre: "To ne bi imelo smisla!" Srce parajoče Šport Zmagovalec etape objokan, a to niso bile solze sreče

Pred petimi tedni je v podobni nesreči umrl Mäder. Šestindvajsetletnik je prav tako padel med spustom na dirki po Švici in utrpel hude poškodbe, zaradi katerih je umrl v bolnišnici.

Slovenski kolesarski as Matej Mohorič je petkovo etapno zmago na dirki po Franciji posvetil tudi Mäderju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice