Šport > Kolesarstvo
10928 ogledov

To je bila prva stvar, ki jo je Pogi storil po etapi

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je še enkrat pokazal svojo športno plat.

Tadej Pogačar je z etapno zmago v 20. etapi prišel do velikega obliža ob izgubljenem boju za rumeno majico. Pred zadnjim dnevom tokratne francoske pentlje, ki bo kot ponavadi tekmovalno zanimiv šele v zaključnih kilometrih dirkanja v Parizu, za Jonasom Vingegaardom zaostaja sedem minut in 29 sekund.

Danec je tako še drugo leto zapored osvojil Tour de France, obakrat je bil drugi Pogačar, še leto prej pa sta bili vlogi zamenjani. Gre tako za eno največjih rivalstev v sodobnem kolesarstvu, a tega glavna protagonista zunaj etap ne kažeta. Vseskozi govorita spoštljivo drug o drugemu, večkrat pa sta to pokazala tudi na cesti, ko je eden od njiju zašel v kakšne težave. Tako je na primer Jonas lani počakal Pogačarja, ko se je ta v eni izmed etap znašel na tleh.

Tudi tokrat je Pogi takoj po etapi pristopil do Danca, sicer je še prej pozdravil njegovo ženo, in svojemu tekmecu podal roko. Za letos je boj končan.

Komentarjev 3
  • Avatar MS
    MS 11:50 23.julij 2023.

    bobnar, Anja ???

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 07:24 23.julij 2023.

    Pa dejte že nehat utrujat s temle presrančkom v plenicah, samo še kurba iz paštete ni skoču, drugač je pa cel cajtng sam njega in njegovih "uspehov" kao??

  • Anja1956 21:19 22.julij 2023.

    Zdaj je že zmaga na dveh etapah zanj uspeh , ker se je uspel izmuzniti antidumping kontroli !?

Sorodne novice