Šport > Kolesarstvo
3038 ogledov

Jonas šokiral z razkritjem, kdaj so sprejeli odločitev o nastopu na Vuelti

Primož Roglič Jonas Vingegaard Profimedia
Načrt, da se Vingegaard in Roglič skupaj udeležita Vuelte, naj bi bil po besedah Danca sprejet že novembra.

Danski kolesarski as Jonas Vingegaard je še drugič zapored osvojil največjo kolesarsko dirko na svetu, sloviti Tour de France. Toda časa za slavje praktično ni, saj je v nedeljo kolesarski svet pretresla novica, da se bo dvakratni zmagovalec dirke po Franciji že 26. avgusta pojavil v Braceloni na startu letošnje Vuelte, kjer bo imel znotraj Jumbo-Visme vlogo sokapetana z našim Primožem Rogličem.

Šlo je za zelo presenetljivo novico, saj se je Roglič po zmagi na Giru v lovu na svojo četrto zmago na španski pentlji odpovedal nastopu na Touru in tudi svetovnemu prvenstvu, da bi se le čim bolj pripravil na dirko po Španiji, za katero smo bili prepričani, da bo na njej imel vlogo nespornega vodje Jumbo-Visme. Toda po besedah Vingegaarda naj bi Nizozemci že pred začetkom sezone načrtovali, da v lovu na v zgodovini še nedosegljiv ekipni trojček zmag na velikih tritedenskih dirkah na Vuelto pošljejo oba svoja največja aduta.

Primož Roglič in Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

"To odločitev smo sprejeli že lani novembra, tako da je bilo to ves čas v načrtu. Zdaj pa je prišel trenutek, da novico tudi uradno naznanimo. Resnično se veselim Vuelte," je v nedeljo ob svoji drugi zaporedni zmagi na dirki po Franciji razložil Vingegaard. "Seveda bom današnji dan še užival. Užival bom v svoji zmagi, toda že v roku enega tedna bom svoj fokus preusmeril na Vuelto."

Dirka po Španiji se v aktualnem terminu (konec avgusta, začetek septembra) odvija vse od leta 1995 in edino Chrisu Froomu je leta 2017 v tem času uspelo v istem letu dobiti Tour in Vuelto. Vingegaard je ob svojem slavju na Elizejskih poljanah razkril, da bi si želel postati še drugi kolesar s tem dosežkom. "Mislim, da mi to lahko uspe. Vsaj upam tako. Bomo videli čez dober mesec. Načrt je vsekakor, da naša ekipa dobi dirko, s Primožem pa bova imela vlogo vodij," je temo letošnje Vuelte zaključil eden izmed dveh sokapetanov Jumbo-Visme.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice