Šport > Kolesarstvo
2309 ogledov

Šok, eden glavnih slovenskih adutov odpovedal svetovno prvenstvo

Matej Mohorič Profimedia
Mateja Mohoriča letos ne bo na svetovno prvenstvo.

Slovenski kolesar Matej Mohorič je po današnji vožnji na čas na dirki po Franciji novinarjem razkril, da ga ne bo na svetovnem prvenstvu prihodnji mesec. Ocenil je, da v Glasgowu ne bi imel pravih možnosti za odmeven rezultat.

"V ekipi smo se odločili za drugačen program dirk zame, ki ne vključuje SP, ker mislim, da na njem ne bi imel nikakršnih možnosti," je v cilju današnje etape v Comblouxu dejal 28-letni kolesar Bahrain Victoriousa. Po Touru namreč namerava Mohorič nastopiti na dirkah po Poljski, Beneluksu, Kanadi in Hrvaški, kjer bo po načrtu tudi zaključil sezono, je dodal.

Od zvenečih slovenskih kolesarskih imen se je svetovnemu prvenstvu, ki bo potekalo med 5. in 13. avgustom, že pred tem odpovedal zmagovalec dirke po Italiji Primož Roglič. Ob sprejemu v Ljubljani 19. junija je dejal, da se bo osredotočil na nastop na dirki po Španiji konec avgusta.

Da bi si lahko po Touru vzel nekaj časa za celjenje zapestja pa je na včerajšnji spletni novinarski nakazal tudi Tadej Pogačar. Prvi kolesar sveta je sicer pred tem v začetku sezone napovedal, da bo nastopil v Glasgowu.

Mohorič je današnjo vožnjo na čas sicer odpeljal "v svojem ritmu", kot je povedal novinarjem, saj ima njegova ekipa še ambicije za odmevne rezultate v prihodnjih dneh. Med drugim tudi na sredini kraljevski etapi od Saint-Gervais do Courchevela.

"Precej smo z mislimi že pri jutrišnji etapi, saj imamo možnosti za še kakšen dober rezultat," je dejal moštveni kolega Španca Pella Bilbaa in Nizozemca Wouta Poelsa, ki sta v 10. in 15. etapi ekipi priborila doslej šesto in sedmo etapno zmago na francoskih pentljah.

"Dela še ni konec, čaka nas še pet težkih etap in pet priložnosti za uspeh, saj imamo še v vsaki etapi do konca v ekipi koga, ki se lahko bori za uspeh" je dejal tretjeuvrščeni z devete etape, ki se je končala z vzponom na sloviti Puy de Dome.

Ob zadovoljstvu z uspehi ekipe, predvsem etapne zmage Bilbaa in Poelsa, je Mohorič danes tudi priznal, da je nekoliko razočaran, da mu pobega tako na Puy de Dome kot v 13. etapi na Grand Colombier nista prinesla tako želene etapne zmage.

"Z razpletom obeh etap sem razočaran, ker si vedno želiš zmagati in vedno se potem sprašuješ, kaj bi lahko naredil drugač. Ampak mislim, da si nimam ničesar očitati, ker sem dal vse od sebe in ne gre kar za eno dirko, ampak za največjo dirko na svetu z najboljšimi kolesarji na svetu," je ocenil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice