Šport > Kolesarstvo
5953 ogledov

Šok! V prometni nesreči preminil priljubljeni kolesar

Connor Lambert Reševalni pas/Twitter
Številne kolesarje na dirki po Franciji je strla tragična novica o smrti komaj 25-letnega kolesarja in trenerja, ki je deloval kot navdih mnogim mladim upom.

Medtem ko kolesarski svet z nestrpnostjo pričakuje naslednje tri etape dirke po Franciji, ko lahko v treh zaporednih gorskih etapah pričakujemo številne napete obračune, je vse pretresla tragična novica o smrti avstralskega kolesarja Connorja Lamberta, ki jo je tragično skupil v prometni nesreči med treningom v Belgiji.

Kolesarja, ki je nekdaj tekmoval pod irsko zastavo, zdaj pa je opravljal vlogo mentorja mladinski selekciji avstralske kolesarske ekipe X-Speed, je med treningom zbil tovornjak, poškodbe pa so se izkazale za usodne.

Glede na to da so avstralski kolesarji, še posebej tisti iz zahodne Avstralije, močno povezani med seboj, je novica o nenadni smrti zelo priljubljenega kolesarja močno prizadela tudi številne najboljše kolesarje sveta, med drugim tudi Jaia Hindleya (Bora-Hansgrohe) in Luka Durbridga (Jayco AlUla), ki trenutno nastopata na dirki po Franciji.

"Rad bi povedal, da smo včeraj izgubili zelo dobrega človeka, kolesarja iz zahodne Avstralije, ki mu je bilo ime Connor Lambert," je bil med intervjuji po etapi vidno pretresen tretji najboljši kolesar dirke, Jai Hindley. "Rad bi poslal lepe misli njegovi družini in celotni kolesarski skupnosti zahodne Avstralije. Gre namreč za malo skupnost, ki pa deluje kot ena velika družina. Resnično sem strt ob tej novici. Bil je odličen človek, tako da bom tekom preostanka dirke ves čas mislil nanj," je zaključil nekdanji zmagovalec Gira.

Hindley se je od svojega prijatelja poslovil tudi preko socialnega omrežja, kjer je objavil sliko, na kateri z Lambertom v mlajših letih tekmujeta en proti drugem, zraven pa je dopisal: "Imel sem velik privilegij, da sem te poznal in imel za prijatelja."

Za enega največjih podpornikov ekipe X-Speed, pri kateri je po svoji upokojitvi leta 2022 deloval Lambert, pa velja Luke Durbridge. "Počivaj v miru. Danes smo prejeli tako tragične novice. Naše misli so z njegovo družino in prijatelji. Življenje je dragoceno," je preko svoje Instagram Story Durbridge sporočil novico o prijateljevi smrti.

Lambert je sicer bil nekdanji profesionalni kolesar, ki je igral zelo pomembno vlogo pri treniranju in mentorstvu mladih kolesarjev, ki so bili del South West Academy of Sport (SWAS), kateri se je sam pridružil leta 2011.

"Z globoko žalostjo sporočamo, da je umrl izjemen športnik iz SWAS akademije. Connor Lambert je bil pravi navdih za vse, ki so ga imeli čast poznati, in njegova smrt je pustila globoko luknjo v naših srcih in športni skupnosti," je sporočila Bernice Butlion, direktorica SWAS-a. "Connor je ponazarjal samo bistvo predanosti, strasti in vzdržljivosti. Njegova neomajna predanost športu je bila primerljiva le z njegovim neomajnim duhom, ki ni nikoli omahnil pred izzivi ali padci."

"Njegov vpliv je močno presegal njegove športne dosežke. Služil je kot navdih neštetim ambicioznim športnikom ter jih motiviral, da so neusmiljeno sledili svojim sanjam. Njegova nalezljiva pozitivna energija in neomajna odločnost bosta za vedno služili kot svetilnik upanja in spodbude za prihodnje generacije znotraj SWAS."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice