Šport > Kolesarstvo
2044 ogledov

"Položaj je zdaj skoraj idealen"

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar se je Jonasu Vingegaardu približal na 17 sekund.

Kanadčan Michael Woods (Israel-Premier Tech) je zmagovalec devete etape dirke po Franciji. Na zaključni vzpon na Puy de Dome je bil 36-letnik najboljši iz številčne skupine ubežnikov. Med njimi je do tretjega mesta prišel Matej Mohorič. Še en Slovenec Tadej Pogačar pa je znova vzel nekaj sekund branilcu naslova Jonasu Vingegaardu.

Pogačar je kilometer in pol pred ciljem napadel, pridobil nekaj metrov prednosti, a se Danec ni dal. Ves čas je ostajal nekaj sekund za njim, nato pa je vendarle 24-letnik s Klanca pri Komendi pridobil nekaj več naskoka. Ciljno črto je prečkal 8:19 minute za zmagovalcem, a pomembneje osem sekund pred Dancem in v skupnem seštevku zaostanek zmanjšal na vsega 17 sekund. Tretji je skupno Avstralec Jai Hindley (Bora-hansgrohe), ki pa zaostaja že 2:40 minute.

"Precej mirna etapa, Jumbo-Visma je dobro nadzorovala beg, pripeljala skupino do zadnjega klanca, potem pa je šlo na vso moč do zadnjih metrov. Počutil sem se zelo dobro, poskusil z napadom, ki je bil uspešen. Zato sem zelo vesel," je v prvem odzivu za RTV Slovenija dejal Pogačar.

"Gledati nazaj je vedno lažje in lahko bi rekel, da če bi napadel kilometer prej, bi pridobil še več. Kot je bilo, je super. Mislim, da je položaj po današnjem dnevu skoraj idealen. Komaj čakamo na naslednji teden," je dodal in za konec spregovoril še o ekipi: "S tako ekipo, kot je letos, je enostavno tudi v takšni vročini. Podpora, kot jo imam letos, je res fenomenalna. Kapo dol ekipi."

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice