Šport > Kolesarstvo
79343 ogledov

Neverjetno, kaj je Jumbo-Visma po radijski zvezi govorila Vingegaardu

Profimedia
Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma ) je v šesti etapi dirke po Franciji slepo zaupal informacijam iz moštva, kar ga je na koncu drago stalo.

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) se je v šesti etapi dirke po Franciji povzpel na vrhu skupne razvrstitve, a pri tem izgubil velik del prednosti pred največjim tekmecem za končno zmago Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates).

Tadej Pogačar Zlomil Vingegaarda! Šport Pogačar z veličastno predstavo zaprl usta dvomljivcem

Več kolesarskih analitikov je po etapi kritiziralo strategijo Jumbo-Visme. Med njimi je tudi nekdanji avstralski kolesar Robbie McEwen, ki meni, da so Jumbovci plačali visok davek pretirane samozavesti.

"Načrt je bil dober, toda bili so preveč samozavestni. Namesto da bi se prilagodili dogajanju, so se togo držali prvotnega načrta, kar se jim je maščevalo," je povedal McEwen, 12-kratni etapni zmagovalec na Touru.

Armstrong Prehvalil Pogačarja Šport Armstrong: "Ni izgovora za to, kar je storila Jumbo-Visma"

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Načrt Jumbo-Visme, da Vingegaard utrdi svoj položaj s povečanjem prednosti pred Pogačarjem, je temeljil na dognanjih iz pete etape, v kateri je Danec na izredno kratki razdalji pridobil kar minuto v primerjavi z rivalom.

"Glede na dogodke iz prejšnjega dne, je bil to pravi trenutek za zabijanje žebljev v Tadejevo krsto. Toda Pogačar je ostal zraven po napadu na Tourmalet in prelaz prečkal z njimi. Slišali smo lahko radijsko komunikacijo Jumbo-Visme in prav neverjetno je, kako se je na koncu razpletla ta etapa," je povedal McEwen in dodal, da se je Vingegaard preveč zanašal na informacije iz ekipe.

"Govorili so mu, da je Tadej 'na kolenih, da ne bo zdržal zadnjega vzpona, da se ga bo lahko znebil na zadnjem klancu'. Zgodilo se je ravno nasprotno. Vingegaard bi to moral vedeti. Ko je napadel dan prej, je pridobil minuto v enem kilometru. Ko je napadel v šesti etapi, je Pogačar ostal ob njem. Takrat bi moral spoznati, da je situacija drugačna. Ampak ne. Načrt, načrt in še enkrat načrt. Verjetno je zdaj najbolj razočaran nosilec rumene majice v zgodovini," je sklenil McEwen.

Pogačar Iskreno priznal Šport Pogačar je med etapo v mislih že pakiral kovčke Jonas Vingegaard Presenečeni Šport Jumbo-Visma tega od Pogačarja ni pričakovala: "Dokazal je, da ..."

Jonas Vingegaard in Wout van Aert Mnenje Šport Geraint Thomas: Pri Jumbo-Vismi so bili arogantni in domišljavi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice