Šport > Kolesarstvo
6052 ogledov

Pogačar je med etapo v mislih že pakiral kovčke

Pogačar Epa
Tadej Pogačar je v zahtevni šesti etapi potrdil dobro fizično formo in napovedal ogorčen boj za končno zmago na letošnji dirki po Franciji.

Slovenski adut Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) se je z zmago na drugi pirenejski preizkušnji od Tarbesa do Cauterets-Cambasqua (144,9 km) na najboljši možen način pobral po nekoliko slabši predstavi v prvi gorski etapi, v kateri je izgubil več kot minuto v primerjavi z Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma).

Tokrat je Pogačar pokazal povsem drugačen obraz, ko je slabe tri kilometre pred ciljem z napadom presenetil izmučenega člana Jumbo-Visme in tudi po zaslugi bonifikacijskih sekund prepolovil zaostanek za Dancem, ki bo dirko nadaljeval v rumeni majici.

Tadej Pogačar Zlomil Vingegaarda! Šport Pogačar z veličastno predstavo zaprl usta dvomljivcem

Pogačarja in Vingegaarda po novem loči 25 sekund, medtem ko Jai Hindley (Bora-Hansgrohe), po mnenju strokovnjakov resen kandidat za zmago, zaostaja minuto in 34 sekund. "To ni bilo nikakršno maščevanje za sredin poraz. Enostavno sem si le želel zmagati in zmanjšati razliko," je na vprašanje, če je bilo maščevanje sladko, odvrnil Slovenec.

Priznal je, da ga je ob napadu Vingegaarda na Tourmaletu za trenutek stisnilo pri srcu, saj se je bal ponovitve scenarija iz prve gorske etape.

Tadej Pogačar Udarne besede Šport Strokovnjak odpisal Pogačarja: "On ni več Vingegaardov glavni tekmec"

"Ko smo se vzpenjali na Tourmalet, sem si mislil 's*anje, če bo spet tako, potem lahko samo spakiramo kovčke in gremo domov'. Toda počutil sem se dobro in lahko sem držal priključek z njimi, na zadnjem vzponu pa se mi je uspelo celo oddaljiti. To je super," je bil zadovoljen 24-letnik, ki je bil z mislimi tudi pri poškodovani izbranki Urški Žigart.

"Zmago posvečam Urški, ki je v sredo doživela hudo nesrečo. Trenutno je že doma in dala mi je vso svojo moč. Ta zmaga je za njo," je sklenil naš šampion.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.