Šport > Kolesarstvo
39602 ogledov

Tuji komentatorji so 'znoreli' ob napadu Pogačarja

Tadej Pogačar Epa
Tadej Pogačar je navdušil številne komentatorje Eurosporta.

Po porazu v peti etapi, ko je Tadej Pogačar v primerjavi z Jonasom Vingegaardom izgubil minuto časa, so mnogi strokovnjaki že potegnili črto in razglasili, da bo Danec zlahka osvojil tokratni Tour ter tako obranil lansko skupno zmago. A to se ni zgodilo, francoska prentlja pa je po šesti etapi znova povsem odprta.

Pogi je namreč odgovoril z napadom v zaključku etape in prepolovil prednost danskega kolesarja. Ta je sicer prišel do rumene majice. Vingegaard ima zdaj le 25 sekund prednosti pred slovenskim asom, v naslednjih dobrih dveh tednih pa se tako obeta ogorčen boj za skupno zmago. 

Nevtralni gledalci so tako dobili svoj šov, navdušenja nad Pogačarjevim napadom pa niso skrivali niti številni komentatorji na različnih programih televizije Eurosport. Ti so v angleščini, nekaj takšnega sicer napovedoval sloviti Irec Sean Kelly (med drugim nekdanji zmagovalec Vuelte, sedemkrat najboljši na dirki Pariz-Nica in prvi na štirih od petih spomenikih, osvojil ni le Dirka po Flandriji), italijanščini, francoščini in španščini vzhičeno pozdravili odločilno potezo 'Pogija'.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:48 08.julij 2023.

    V nedeljo se bo videla realna slika,vzpon na vulkan

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 17:41 07.julij 2023.

    Čeprav tu večinoma kritiziram (žal upravičeno) moram pohvaliti članek in pristop..

Sorodne novice