Šport > Kolesarstvo
38853 ogledov

Jumbo-Visma tega od Pogačarja ni pričakovala: "Dokazal je, da ..."

Profimedia
Tadej Pogačar je z izjemno vožnjo v šesti etapi dirke po Franciji prekrižal načrte Jumbo-Vismi in presenetil svojega konkurenta Jonasa Vingegaarda. "Tadej je bil močnejši, kot smo pričakovali," je športno priznal Danec.

Jumbo-Visma, katere član je vodilni kolesar na dirki po Franciji Jonas Vingegaard, v šesti gorski etapi ni uspela presenetiti Tadeja Pogačarja, ki je uspešno odgovoril na vse njihove napade, pri tem pa mu je ostalo še toliko moči, da je v finišu etape pobegnil svojemu rivalu in se zavihtel na drugo mesto skupne razvrstitve.

Tadej Pogačar Zlomil Vingegaarda! Šport Pogačar z veličastno predstavo zaprl usta dvomljivcem

Jonas Vingegaard | Avtor: Epa Epa
"Pogačar je imel boljše noge," je razplet komentiral Vingegaard, ki je z drugim mestom prevzel rumeno majico vodilnega kolesarja. Čeprav je v seštevku pridobil eno mesto, se je njegova prednost pred Pogačarjem prepolovila. 

"Ponovno smo ga preizkusili, toda očitno se je počutil bolje kot v prejšnji etapi. Poskušali smo že na Tourmaletu, vendar se ga nismo mogli otresti. Lepo bi bilo, če bi nam uspelo, toda Tadej je bil močnejši. Uživam v rumeni majici in boril se bom, da jo obdržim. Hvaležen sem celotni ekipi, fantje so se zelo dobro odrezali."

"Tadej je bil boljši, kot smo pričakovali, in zavedam se, da me čaka še več težkih obračunov in prava bitka vse do Pariza. Trenutno sem tam, kjer hočem biti, toda marsikaj se še lahko zgodi. Upal sem na zmago, toda Tadej je bil zares močan in zaslužil si je to etapo. Vesel sem, da sem spet v rumenem. Obožujem to barvo, zame je to pravi simbol kolesarstva."

Jonas Vingegaard | Avtor: Epa Epa

Pogačar Iskreno priznal Šport Pogačar je med etapo v mislih že pakiral kovčke

Belgijec Wout van Aert je na cesti pustil srce, da bi moštvenemu kolegu pomagal v boju s Pogačarjem, dokler ni dokončno omagal na zaključnem vzponu.

"Na srečo sem uspel prečkati Tourmalet in pomagal Jonasu. Na zadnjem vzponu sem navil tempo, nato pa mi je zmanjkalo moči. Na koncu smo gledali dvoboj mož na moža. Vesel sem, da je Jonas oblekel rumeno majico."

"Tadej Pogačar? Dokazal je, da ga ne smemo podcenjevati. Tudi ko je izgubil veliko časa, je bil že dan zatem spet zraven," je komentiral Van Aert.

Tadej Pogačar Udarne besede Šport Strokovnjak odpisal Pogačarja: "On ni več Vingegaardov glavni tekmec"

 | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Anja1956 12:10 07.julij 2023.

    Jumbo visma , je že velikokrat povlekla Pogačarja do zmage ! Vedno znova in znava se vozi v njihovem zavetrju , brez svoje ekipe !

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:09 07.julij 2023.

    Se mi je zdelo,da Tadej blefira nemoč,ampak je pokazal kdo je taglaven za klance-bravo Pogi,gremo na zmago

  • Avatar pantani
    pantani 09:37 07.julij 2023.

    Jonas je bil popolnoma izčrpan,medtem, ko mi je Tadej po koncu etape deloval bolj sveže. Bo še zanimivo.