Šport > Kolesarstvo
8343 ogledov

Veliki strokovnjak priznal zmoto: "Pogačar bo dokazal, da se motim"

Tadej Pogačar Profimedia
Jonathan Vaughters je spregovoril o neverjetni vrnitvi Tadeja Pogačarja na šesti etapi dirke po Franciji.

Jonathan Vaughters je nekdanji odlični kolesar ter trenutno vodja kolesarska ekipe EF Education-EasyPost, ki pa si v zadnjih dneh v Sloveniji ni nabral veliko simpatij. Veliki kolesarski strokovnjak, ki občasno opravlja tudi vlogo strokovnega komentatorja, je namreč po peti etapi dirke po Franciji povsem odpisal našega šampiona Tadeja Pogačarja ter vlogo edinega resnega konkurenta Jonasu Vingegaardu pripisal Jaiju Hindleyu, ki je po uspešnem pobegu v tistem trenutku tudi nosil rumeno majico.

Toda nato je bila na sporedu četrtkova šesta etapa, ki je ponovno povsem na novo premešala karte. Pogačar je vrnil udarec, na zaključnem vzponu premagal tudi Vingegaarda in se vrnil v boj za skupno zmago, medtem ko je že zdaj jasno, da se bo preostanek druščine na čelu s Hindleyem boril le za zadnje mesto na stopničkah, če seveda ne pride do kakšnih nepredvidenih padcev ali poškodb.

"Menim, da Pogačar ni več Vingegaardov največji konkurent. Po mojem je to Jai. Hindleyja bo občutno težje zriniti s prvega mesta in mu odvzeti rumeno majico, kot vsi mislijo. Zagotovo je Vingegaard še vedno z naskokom najmočnejši kolesar na dirki. V zgolj enem kilometru je pridobil minuto napram Pogačarju, obenem pa je vzel veliko časa tudi Hindleyju. Peta etapa je pokazala, da bo letošnja dirka ponudila več razburljivega dogajanja kot samo medsebojni obračun med Pogačarjem in Vingegaardom. Hindley zna biti močan v zadnjem tednu tritedenskih dirk. Ima tudi nekaj zaloge, dodaten zagon pa mu bo dala še 'čarobna moč' rumene majice. Mislim, da nas čaka bolj zanimiva dirka, kot smo pričakovali," je bil pred šesto etapo še prepričan Vaughters, ki pa je po neverjetni četrtkovi fantastični Pogačarjevi zmagi povsem obrnil ploščo.

"V mojem današnjem razmišljanju bi se rad dotaknil Pogačarjeve vrnitve v dirko. Za večino kolesarjev, še posebej tistih izpred desetih let, bi bilo po zlomljenem zapestju na dirki Liege-Bastogne-Liege praktično nemogoče, da bi prišli na Tour z namenom zmagati. Priznati moram, da sem dvomil. Moji dvomi, da je to mogoče, bi bili skorajda potrjeni v sredo," je po četrtkovi etapi razmišljal Vaughters.

"Sem pa letos opazil nekaj zanimivega. In to kar pri našem kolesarju (iz ekipe EF Education-EasyPost op. p.) Benu Healyju. Februarja je utrpel zlom dlani in je bil tako v pripravah za klasike in Giro prisiljen šest tednov trenirati le na sobnem kolesu. Nisem verjel, da bo konkurenčen na dirki Liege-Bastogne-Liege, oziroma katerikoli klasiki, glede na to, da je toliko časa lahko treniral le doma. In isto velja za Tadeja Pogačarja," je Slovenčevo vrnitev primerjal z vrnitvijo svojega irskega zvezdnika, ki je tako blestel letošnjo pomlad.

"Zanimivo je, da je Healy postal še boljši po zaslugi tega intenzivnega treninga v zaprtem prostoru. In kot kaže, bo Pogačar dokazal, da sem se, skupaj z ostalimi, motil. Dokazal bo, da se je še izboljšal po vsem tem treningu, ki ga je moral zaradi zlomljenih kosti opraviti kar za štirimi stenami. Zelo kmalu bomo videli, če je res tako," je zaključil Vaughters.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • danijel3 14:35 07.julij 2023.

    Strokovnjak če bi bil strokovnjak tega nebi izjavil nikoli strokovnjak.

  • viljem 14:26 07.julij 2023.

    Pač, eni lahko opletajo z gobcem, ker lahko.

Sorodne novice