Šport > Kolesarstvo
11729 ogledov

Največji vseh časov ne dvomi o tem, kdo bo dobil letošnji Tour

Eddy Merckx Profimedia
Legendarni Eddy Merckx ima svojega favorita za Tour.

Največji kolesarski šampion vseh časov Eddy Merckx, ki se ga je zaradi njegove dominantnosti med kariero oprijel vzedevek kanibal, je že večkrat razkril svoje navdušenje nad Tadejem Pogačarjem, med drugim ga je pred časom tudi označil za svojega edinega pravega naslednika.

"Star je 23 let in je že dvakrat osvojil Tour, dobil je že 30 dirk. Je neverjeten. Je na začetku kariere, na nekaterih dirkah pa že deluje boljše kot sem jaz," je že leta 2021 izjavil  Meckx, ki je ob prvi Pogačarjevi zmagi potočil celo nekaj solz ob pogovoru s svojim nekdanjim mehanikom Ernestom Colnagom.

Pogi je namreč leta 2020 kot prvi slavil skupno zmago na Touru s kolesom, ki nosi priimek zdaj 91. letnega italijanskega kolesarskega proizvajalca. Že Merckx je sicer kolesaril na Colnagovih okvirjih, a so ti takrat nosili ime belgijskega šampiona.

"Pogačar bo osvojil ta Tour. Je precej močnejši od Jonasa Vingegaarda in ostalih tekmecev," je za Mundo Deportivo zdaj na kratko izjavil petkratni zmagovalec Toura in Gira, ki je enkrat slavil tudi na Vuelti. Poleg tega je zbral kar 19 zmag na petih spomenikih, najuspešnejša je bila med njimi zanj dirka Milano - San Remo, kjer je bil najboljši kar sedemkrat.

Eddy Merckx | Avtor: Profimedia Profimedia

"Pogačar je kot jaz," je po prvih dveh etapah, ko je Pogi s sprinti prišel do 11 bonus sekund, o napadalnem načinu vožnje Slovenca dejal Merckx.

S tem je meril na dejstvo, da si Pogačar želi dobiti še vsak najmanjši dvoboj na cesti, tudi takrat, ko na videz z napadi ne pridobi veliko.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice