Šport > Kolesarstvo
4420 ogledov

Tako se je po drugi etapi smejalo Pogačarju

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je v drugi etapi Toura skupno vzel 12 sekund (sedem več kot njegov prvi konkurent Jonas Vingegaard), zato je bil v cilju v San Sebastianu upravičeno dobre volje.

"Načrt je bil, da napademo bonus sekunde in zmagamo etapo. Etape nismo dobili, toda še vedno je to zelo dober dan, z edinim minusom padca Mattea Trentina. Upam, da je v redu. Načeloma pa zelo dober dan, pridobil sem nekaj sekund in osvojil tretje mesto v etapi. Lahko smo zelo zadovoljni in zdaj upamo na nekoliko več počitka v naslednjih dveh dneh. Toda na Touru nikoli ne veš," je v prvi izjavi po koncu druge etape Toura 2023, ki je potekala na španskih (baskovskih) tleh, za organizatorje poudaril slovenski šampion Tadej Pogačar. Spregovoril je tudi o načetem zapestju, potem ko je že večkrat povedal, da poškodovano zapestje še ni stoodstotno zaceljeno. "Zapestje je malce vneto po vsem tem sprintanju danes, toda gre na bolje vsak dan. Čeprav je malce vneto, pa se splošno gledano počutim vsak dan bolje," je razkril slovenski šampion, ki je tudi po drugi etapi oblekel majico najboljšega mladega kolesarja.

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard Tour de France Šport Druga etapa: izjemen dan za Pogačarja, toliko sekund je ukradel Vingegaardu

Pogačar je Jonasu Vingegaardu danes ukradel sedem sekund, osem si jih je za zmago priboril na gorskem cilju (tam jih je Vingegaard za drugo mesto vzel pet), dodatne štiri pa je vpisal za tretje mesto v ciljnem sprintu v San Sebastianu. Zmage v slikovitem obmorskem mestu, o katerem smo se pred kratkim razpisali tudi v rubriki Popotnik, se je sicer presenetljivo veselil Francoz Victor Lafay (Cofidis). Ta je napadel kilometer do konca, a si takoj priboril zelo veliko prednost, potem ko se pri Jumbo-Vismi niso znali sporazumeti, kdo bo pripravil teren za Wouta van Aerta

Tadej Pogačar Po etapi Šport Pogačar poskrbel tudi za plesni vložek in postal hit na omrežju

"Moral sem poskusiti in uspelo mi je. Kaj drugega v takšnem zaključku niti ne moreš storiti. Včeraj sem bil malce frustriran zaradi zaključka. Toda spoznanje, da lahko tekmujem na tej ravni in zmagam, je res sijajno," je po prvi zmagi po 15 letih na Touru za svojo ekipo dejal Lafay.

"Ritem v etapi je bil zelo visok, na trenutke se nisem počutil dobro. Znašel sem se v vodilni skupini in vedel, da si bodo napadi sledili eden za drugim. Lahko bi napadel na spustu, toda rekel sem si, da moram poskusiti vsaj na ravnini," je zaključek ocenil Francoz.  27-letnik je prišel do četrte zmage v karieri in prve na domači pentlji. Tik za njim sta ciljno črto prečkala Van Aert in Pogačar.

V skupnem seštevku je na prvem mestu ostal Britanec Adam Yates (UAE Team Emirates), ki ima pred Pogačarjem in bratom dvojčkom Simonom Yatesom (Jayco-AlUla) šest sekund naskoka. Vingegaard na šestem mestu zaostaja 17 sekund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.