Šport > Kolesarstvo
13964 ogledov

Pogačar poskrbel tudi za plesni vložek in postal hit na omrežju

Tadej Pogačar Epa
Tadej Pogačar je bil izjemno vesel uspeha moštvenega kolega.

Tadej Pogačar je bil po včerajšnji etapi navdušen nad zmago moštvenega kolega Adama Yatesa. Že ob prihodu v cilj, ko je s tretjim mestom zabeležil štiri bonus sekunde, je slovenski as visoko dvignil roki v zrak, nato pa prikolesaril do Britanca in mu prisrčno čestital za uspeh.

"Končal sem kot tretji, a sem bolj vesel Adamove zmage, kot tega, da bi slavil sam. Njegova vožnja je bila neverjetna in nam je prinesla etapno zmago in rumeno majico. Ne bi mogel biti srečnejši in ponosnejši, ker sem del ekipe UAE Team Emirates. Zame je bila čast kolesariti v slovenskih barvah, že jutri pa bom nastopil v moji ljubi beli majici," je na instagramu zapisal Pogačar.

S tretjim mestom v etapi bo kot najboljši kolesar med tistimi, ki so mlajši od 26 let, v drugi etapi znova nosil belo majico. To je tudi osvojil v zadnjih treh letih, s tem pa se je pridružil dosedanjima rekorderjema Janu Ullrichu in Andyju Schlecku. Štiriindvajsetletni Pogačar ima tako še dve leti priložnost, da postane prvi v zgodovini Toura s štirimi osvojenimi majicami v konkurenci mladih kolesarjev.

Po prvi etapi je sicer Pogi ob slavju na ekipnem avtobusu poskrbel tudi za plesni vložek. Njegovi gibi so vzbudili kar precej zanimanja na socialnih omrežjih.

Komentarjev 3
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:12 04.julij 2023.

    So mu baskiji lepo dobrodošljico naredili,ko so mu nasuli risalne žebljičke

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:38 02.julij 2023.

    Simpatičen in zelo ljudski! Imam, da mu tudi letos uspe osvojiti najvišjo lovoriko.

Sorodne novice