Šport > Kolesarstvo
26792 ogledov

Jezni Van Aert ima odgovor za Pogačarja

Wout van Aert Tadej Pogačar Profimedia
Wout van Aert je še naprej jezen po dveh etapah, ko je bil zelo blizu etapne zmage, a do nje ni prišel.

Belgijski mediji so v zadnjih dneh precej napihnili potezo Tadeja Pogačarja, ki je po drugi etapi z moštvenim kolegom in nosilcem rumene majice Adamom Yatesom razpravljal o jezi sicer izjemnega Wouta van Aerta. Član Jumbo-Visme je po prečkanju ciljne črte namreč jezno zamahnil z roko, saj se je prepozno odločil za sprint, to pa je s presenetljivo zmago izkoristil Francoz Victor Lafay.

Belgijce, ki so svojo jezo in razočaranje usmerili tudi v van Aertovega moštvenega kolega Jonasa Vingegaarda, ta naj ne bi dovolj pomagal belgijskemu šampionu, je nato razburil tudi zaključek tretje etape. Van Aert je bil znova za las prekratek, ljubitelji kolesarstva v njegovi domovini pa so večinoma prepričani, da bi moral biti zmagovalec etape Jasper Philipsen, ki je sicer prav tako Belgijec, kaznovan zaradi zapiranja rojaka v zadnjih metrih. Sodniki so sicer kar nekaj časa preučevali situacijo in se na koncu odločili za potrditev Philipsenove zmage.

Van Aerta so po dveh bližnjih 'spogledovanjih' z etapno zmago povprašali, kaj meni o izjavah Pogačarja, da se je po drugi etapi obnašal kot otrok in da v tretji etapi preprosto ni bil dovolj močan. "Odgovoril bom s pedali," je odvrnil van Aert.

V domovini najpriljubljenejši belgijski kolesar je imel sporočilo tudi za Philipsena: "Jasper je lahko srečen, da sem se na njegovi desni znašel jaz in ne kakšen Sagan, ki bi ga odrinil." 

Odlični kolesar se tako očitno še ni sprijaznil z neprijetnima porazoma.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice