Šport > Kolesarstvo
2620 ogledov

Za las smo bili ob zgodovinski dogodek, odločil je 'VAR'

Jasper Philipsen Profimedia
Sedma etapa dirke po Franciji se je pričakovano končala s sprintom.

Najresnejša kandidata za skupno zmago Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard sta po četrtkovem medsebojnem obračunu tokrat mirneje preživela dan. V sedmi etapi, ta se je končala v Bordeauxu, se je namreč pričakoval obračun sprinterjev.

Ti so tudi obračunali za etapno zmago, zadnji ubežnik Pierre Latour (TotalEnergies) je bil ujet štiri kilometre pred ciljem. Pri ekipi Alpecin-Deceuninck so znova uspešno sestavili 'sprinterski vlak' za Jasperja Philipsena, odlično pa je svojo vlogo v zadnjem kilometru opravil tudi Luka Mezgec (Jayco AlUla), ki je v odličen položaj pripeljal Dylana Groenewegena. A ta je tako kot še nekateri nekoliko okleval, ni želel kot prvi začeti s sprintom, po desni strani pa je tekmece poskušal presenetiti Mark Cavendish (Astana).

Ta bi z zmago prišel do 35. uspeha na dirkah po Franciji, s tem pa bi postavil rekordni dosežek v zgodovini Toura, zdaj si kolesar z otoka Man namreč deli prvo mesto po štrvilu etapnih zmag z legendarnim Eddyjem Merckxom. 

A Philipsen je bil dovolj pozoren, se postavil za kolo Cavendisha in ga nato v zaključnih metrih tudi zanesljivo prehitel. S tem je bil Belgijec pred trejo etapno zmago na tokratnem Touru.

Vendar je znova moral čakati na zmago, enako se mu je to zgodilo že v tretji etapi, ko je po menju nekaterih nepravilno oviral Wouta van Aerta (Jumbo-Visma).

Pri sprintu je Philipsen tokrat zamenjal linijo in zapeljal pred Biniama Girmayja (Intermarché–Circus–Wanty). Eritrejec je jezno dvignil roko, nato pa ciljno črto prečkal kot tretji. Po nekaj minutah je 'kolesarski VAR' potrdil zmago Belgijca, komisarji so ocenili, da Philipsen ni storil nič napačnega.

V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Pogačar (UAE Team Emirates) je s 25. mestom v etapi zanesljivo ostal na drugem mestu v generalni razvrstitvi. Zaostaja le za lanskim zmagovalcem Vingegaardom (Jumbo-Visma), ki ima 25 sekund naskoka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice