Šport > Kolesarstvo
52748 ogledov

Armstrong: "Ni izgovora za to, kar je storila Jumbo-Visma"

Armstrong Print Screen
Kritikam na račun nizozemske ekipe, ki v šesti etapi Toura ni uspela zlomiti Tadeja Pogačarja, se je pridružil tudi legendarni Lance Armstrong.

Nekdanji kolesarski šampion Lance Armstrong, najslavnejši dopinški grešnik na svetu, ki so mu po razkritju grehov odvzeli vseh sedem naslovov na dirki po Franciji (99-05), je v svojem podkastu The Move kritiziral razplet šeste etape na dirki po Franciji, na kateri se je Tadej Pogačar spretno izmaknil pastem Jumbo-Visme in z napadom na zaključnem vzponu kaznoval slabo taktiko nizozemskega moštva.

Tadej Pogačar Zlomil Vingegaarda! Šport Pogačar z veličastno predstavo zaprl usta dvomljivcem

Pogačar je na zadnjem klancu zahtevne gorske etape presenetil Jonasa Vingegaarda, ki se je sicer dokopal do rumene majice, a oddal veliko časa v primerjavi s slovenskim asom, zaradi česar ga je strokovni komentator Robbie McEwen proglasil za "najbolj razočaranega nosilca rumene majice v zgodovini."

Pogačar Iskreno priznal Šport Pogačar je med etapo v mislih že pakiral kovčke

Po Geraintu Thomasu, ki je Jumbo-Vismi očital aroganco in domišljavost, je zdaj po nizozemski ekipi udaril še Armstrong. Prepričan je namreč, da so Jumbovci storili gromozansko napako, ko so se poskušali na vsak način otresti Pogačarja, pri tem pa zanemarili vse okoliščine in samo dogajanje na trasi.

Vingegaard in druščina so se nadejali, da bodo Slovencu, ki se je dan prej mučil v prvi gorski etapi, prizadejali usodni udarec, a so se načrti tudi zaradi Pogačarjeve izjemne dnevne forme sesuli v prah.

 | Avtor: Epa Epa

"Tukaj govorimo o Pogačarju," je na kvaliteto dvakratnega zmagovalca francoske pentlje opozoril Armstrong. "Gre za enega najboljših kolesarjev vseh časov. Ta fant nikoli ne odneha in vedno zna vrniti udarec. Če bi bil jaz na Vingegaardovem mestu, ne bi storil prav ničesar. Ničesar! Resnično ne razumem, zakaj je Vingegaard svoji ekipi dopustil, da je celotno etapo prevozila skupaj s Pogačarjem, ki jim je zlahka sledil."

Po mnenju 51-letnega Američana bi morala Jumbo-Visma dirkati bolj rezervirano in manj napadalno. Še zlasti po vzponu na Tourmalet, ko je postalo jasno, da se Pogačar ne bo pustil odgnati.

"Ni opravičila za takšno hitro dirkanje, če imaš Pogačarja tik za petami. Vingegaard se je v celoti zanašal na informacije iz spremljevalnega vozila. Sploh se ni ozrl nazaj, da bi preveril Pogačarjevo stanje. Ko si v vodstvu, moraš dirkati na 80 odstotkih. Ker samo tako boš lahko sledil napadu kolesarja takšnega kova, kot je Tadej," še meni Armstrong.

Jonas Vingegaard Presenečeni Šport Jumbo-Visma tega od Pogačarja ni pričakovala: "Dokazal je, da ..." Jonas Vingegaard in Wout van Aert Mnenje Šport Geraint Thomas: Pri Jumbo-Vismi so bili arogantni in domišljavi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • janez093 13:00 08.julij 2023.

    Ja koga pa še brigajo ti zamaskiranci farmacije,..aja OVCEEEEE

  • francek 11:28 08.julij 2023.

    prijatelj a boš še pametoval, vse kar bi moral Wout van Aert storiti je to, da bi kolesaril za Pogačarjem. Pregled

Sorodne novice