Šport > Kolesarstvo
5339 ogledov

Pogačar: "Znova bo pokalo!"

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar je že v osmi etapi poizkusil s sprintom pridobiti kakšno sekundo proti konkurentom, medtem ko za deveto etapo dirke po Franciji napoveduje pravi ognjemet.

Danec Mads Pedersen (Lidl-Trek) je zmagovalec osme etape kolesarske dirke po Franciji od Libourna do Limogesa (200,7 km). V sprintu glavnine je bil boljši od Belgijcev Jasperja Philipsena (Alpecin-Deceuninck) in Wouta Van Aerta (Jumbo-Visma).

V skupnem seštevku na prvih dveh mestih ni prišlo do sprememb, slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) še naprej zaostaja 25 sekund za Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma), potem ko je etapo končal kot deseti. Slovenec je sicer poizkušal sprintati in tako mogoče pridobiti kakšno sekundo, a je imel na koncu enak čas kot danes 18. Vingegaard.

"V prvem planu je bilo varno priti v zadnje tri kilometre. Etapa je bila zelo težka in na koncu so bile noge utrujene. Zato je bilo lažje ostati v ospredju z Matteom Trentinom, ki me je pripeljal v popoln položaj. Še vedno ni to idealen finiš zame. Danes je zmagal Pedersen in takšni zaključki so zanj popolni," je za RTV Slovenija po etapi dejal Pogačar, ki je tudi poizkušal sprintati za zmago ali vsaj kakšne bonusne sekunde, a je bil zaključek preveč enostaven, da bi lahko konkuriral pravim sprinterjem.

Sprint 8. etape | Avtor: Profimedia Profimedia

Zadnji kilometer je za sprinterje sicer predstavljal velik izziv, saj je potekal rahlo navzgor s povprečnim naklonom nekaj več kot tri odstotke, vseeno pa je bil za favorite za skupni seštevek na čelu s Pogačarjem nekoliko premalo zahteven, da bi se vključili v boj za zmago.

Bo pa zato nova priložnost z Pogačarja prišla že zelo kmalu. Že v nedeljo, tik pred prvim prostim dnevom dirke, bo na sporedu zelo zahtevna deveta etapa od Saint-Leonard-de-Noblata do Puy de Doma (182,4 km). Ključna točka razgibane etape bo zaključni vzpon na Puy de Dome (13,3 km/7,7 %), ki je zlasti brutalen v zadnjih kilometrih in napoveduje nov epski obračun med najboljšima kolesarjema dirke.

"Jutri bo zelo težka etapa, že prej cel dan gor in dol ter nato še tisti zaključni vzpon na Puy de Dome, ki je zelo zahteven. Mislim, da bo znova pokalo," se je za konec nedeljske etape dotaknil Pogačar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice