Šport > Košarka
3898 ogledov

Spiš mirno, Luka Dončić? Pogačar pokazal neverjeten košarkarski talent

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je resnično človek številnih talentov.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar se je na osmi etapi dirke po Franciji s ciljem v Limogesu v zaključnem sprintu glavnine pomeril celo z najboljšimi sprinterji sveta in na koncu osvojil odlično deseto mesto na trasi, ki mu nikakor ni bila pisana koža.

Toda Pogi ni blestel zgolj na etapi, temveč tudi pred njo, ko je na ulicah Libourna zabaval tamkajšnje navijače. Organizatorji so namreč za gledalce in tudi kolesarje pripravili določene zabavne preizkuse, v katerih so se lahko pomerili. In medtem ko se je Tadej peljal mimo enega izmed postavljenih košarkarskih košev, so ga uspeli prepričati, da z velike oddaljenosti kar s kolesa vrže na koš.

In kako se je razpletlo? Tadej Pogačar, ki očitno blesti pri vsem, česar se loti, je v stilu svojega odličnega rojaka Luke Dončića, ki slovi po neverjetnih metih iz nemogočih situacij, zadel kar sede na kolesu ter navdušil vse zbrane. Na srečo pa je nekdo uspel Pogačarjev met ujeti tudi na kamero, posnetek pa se je nemudoma razširil po svetu. Seveda ni manjkalo tudi domiselnih komentarjev.

Medtem ko so nekateri Pogačarja preimenovali kar v "Tadeja Dončića," so nekateri predlagali, da bi Tadeja uvrstili kar na seznam slovenske košarkarske reprezentance za prihajajoče svetovno prvenstvo, posnetek in omenjeni komentar pa je preko socialnih omrežij delila tudi Košarkarska zveza Slovenije. Nekateri so se šalili, da ni več dvoma, kdo bo prvi izbor na naslednjem naboru lige NBA, medtem ko je eden izmed sledilcev imel sporočilo za Luko Dončića: "Luka, pazi! Pogi prihaja pote!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice