Šport > Kolesarstvo
12678 ogledov

Danec z opravičilom van Aertu: Tega ne bi smel storiti, bilo je neumno

Mattias Skjelmose Profimedia
Pri Jumbo-Vismi so se morali ukvarjati z govoricami, ki jih je sprožil kolesar ekipe Lidl-Trek.

Primož Roglič se je na Giru pošalil iz govorice, da je zbolel za koronavirusom, ta je krožila v zakulisju, in tekmecu Geraintu Thomasu dejal, da ima covid. Ta tako kasneje sprva ni verjel, da mora Remco Evenepoel zaradi istega vzroka zapustiti dirko po Italiji. Omenjena trojica naj bi se sicer letos znova pomerila še na Vuelti.

Enako kot se je pripetilo na Giru, na govorice ni imun niti Tour. Pri Jumbo-Vismi so tako morali po torkovi etapi zanikati, da bo Wout van Aert predčasno zapustil francosko pentljo. Izkazalo se je, da je preplah med mediji in navijači nizozemskega moštva povzročil član ekipe Lidl-Trek Mattias Skjelmose.

Ta je za dansko televizijo izjavil, da ima informacijo o tem, da bo van Aert po 10. etapi zapustil preizkušnjo. Danski navijači so bili zaskrbljeni, saj se je Belgijec že večkrat izkazal kot najkoristnejši pomočnik nosilca rumene majice Jonasa Vingegaarda. 

Dan kasneje se je Skjelmose posul s pepelom. "To sem slišal na ekipnem avtobusu," je dejal Danec in posebej omenil športnega direktorja svoje ekipe Stevena de Jongha.

"Žal mi je, da se je to zgodilo. Včeraj sem poslal sporočilo Woutu in mu dejal, da mi je resnično žal ter da upam, da bo sprejel moje opravičilo. Nisem imel namena, da bi povzročil slabo vzdušje v njegovi ekipi. Škoda, da se je vse tako odvilo. Dobil sem vprašanje, kaj menim o taktiki Jumbo-Visme in to sem podal kot argument za to, da bi se van Aert lahko znašel med ubežniki," je vso situacijo, znova za dansko TV 2, obrazložil Skjelmose.

"Naredil sem napako. Zdaj moram biti vsaj toliko moža, da to priznam in se opravičim," je še dodal pred 11. etapo. Z Woutom se je sicer dogovoril, da bo med njo prikolesaril do Belgijca in se mu tudi osebno opravičil.

"To je bilo res neumno z moje strani. Razumem, da so Wout in njegova ekipa jezni name," je še zaključil zmagovalec dirke po Švici, njegove besede pa so povzeli pri cyclingnews.com.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice