Šport > Kolesarstvo
1968 ogledov

Šok: zvezdnik svetovnega kolesarstva že zaključil s Tourom

Fabio Jakobsen Profimedia
Karavano letošnje Dirke po Franciji (Tour de France) zapušča veliko ime svetovnega kolesarstva. Sicer ne gre za kandidata za skupno zmago, pač pa za enega najboljših sprinterjev, in sicer Fabia Jakobsena.

Evropski prvak v kolesarstvu Fabio Jakobsen je predčasno končal 110. Tour de France, je danes sporočila njegova ekipa QuickStep-Soudal. Sprinter še vedno trpi za posledicami padca v četrti etapi. "V tem trenutku se mi zdi nemogoče doseči Pariz. Preprosto se ne morem regenerirati. Moje telo si ne opomore od padca," je povedal 26-letnik.

Tadej Pogačar Tour de France Šport 12. etapa: kaj tokrat čaka Pogačarja? Wout van Aert Govorica Šport Danec z opravičilom van Aertu: Tega ne bi smel storiti, bilo je neumno

Že v Pirenejih se je moral Jakobsen boriti za obstanek na dirki. Za nizozemskega sprinterja je bila to zadnja francoska pentlja v dresu belgijske ekipe.

Jonas Vingegaard Tour de France Šport Vingegaard razkril, zakaj si tako želi biti vsak dan v rumenem

Jakobsen je namreč pred kratkim objavil, da zapušča ekipo QuickStep-Soudal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.