Šport > Kolesarstvo
11191 ogledov

Tako so se na incident odzvali pri Jumbo-Vismi: "Bilo je slabo za oba!"

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard Profimedia
Tudi pri Jumbo-Vismi so bili nezadovoljni z obnašanjem motoristov, a so mnenja, da sta bila zaradi incidenta prikrajšana oba kolesarja.

Petnajsto etapo letošnje dirke po Franciji bi moral zaznamovati epski obračun med najboljšima kolesarjema dirke, Tadejem Pogačarjem in Jonasom Vingegaardom, a se po etapi govori in piše predvsem o velikem incidentu, ki je povsem zasenčil preostanek etape. Glavna tema kolesarskega sveta so namreč postali motoristi, ki so v preteklosti že večkrat znali krojiti vrstni red, tokrat pa so posegli v neposredni obračun za rumeno majico na največji dirki na svetu.

Pogačar in Vingegaard sta namreč znova dokazala, da sta najmočnejša kolesarja na dirki, med vzponom na Joux Plane pa smo bili znova priča pravemu spopadu titanov. Pogačar se je namreč najprej uspel otresti Danca, si privoziti prednost petih sekund, ki pa jo je Jonas do vrha uspel izničiti.

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Ker so bile na vrhu na voljo bonusne sekunde, smo seveda pričakovali hud boj za prvo mesto na vrhu vzpona, ko pa je Pogačar šeststo metrov pred gorskim ciljem sprožil silovit napad, sta ga zaustavila motorista, ki se nista pravočasno umaknila in sta se s težavo prebijala skozi gnečo ljudi.

Pogačarjev napad je tako splaval po vodi, da pa bi bilo vse še huje, je s presenetljivim napadom poskrbel Vingegaard, ki je na gorskem cilju pobral tri bonusne sekunde v primerjavi s Pogačarjem. Mnogi strokovnjaki in kolesarski navdušenci so bili tako prepričani, da je bil naš kolesar oškodovan, saj velja za dosti močnejšega kolesarja v podobnih zaključkih, tako pa so mu motoristi pokvarili njegov odločilni napad.

Čeprav Pogačar ni želel delati iz muhe slona, so bili dosti bolj neposredni pri ekipi UAE Team Emirates, svojo napako pa so prinali tudi organizatorji, ki so četverico na motorjih tudi kaznovali, prav tako pa se je s pepelom posul ter Pogačarju tudi opravičil fotograf, ki je zakuhal ves incident. Po poročanju Sportala pa so se na incident odzvali tudi pri Jonasovi ekipi, Jumbo-Vismi, iz katere pa smo dobili dva zelo različna pogleda.

Merijn Zeeman | Avtor: Profimedia Profimedia

Športni direktor Frank Maassen je namreč razkril svoje nezadovoljstvo z motoristi, a je obenem vztrajal, da ni bil Pogačar zaradi tega nič bolj oškodovan kot Jonas. "Glede motoristov pa lahko rečem to, da je bilo za oba slabo, ker nista mogla skočiti. Na koncu smo vseeno videli dober dvoboj med njima," so Maassenove besede povzeli pri Sportalu.

Po drugi strani pa je drugi športni direktor Jumbo-Visme Merijn Zeeman sam priznal, da je bil Pogačar resnično oškodovan, obenem pa je poudaril, da se takšne stvari v športu pač dogajajo. "Glede motoristov… Motorji so že nekaj časa težava v kolesarstvu. Včasih so koristi od njih, včasih so moteč dejavnik. Tokrat je bil Pogačar oviran, a tako je v tej igri," je svoj pogled podal Zeeman.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice