Šport > Kolesarstvo
61924 ogledov

Vingegaard po napadu nanj: "To je zadnje, kar sem od njega pričakoval"

Vingegaard Profimedia
Nosilec rumene majice na dirki po Franciji Jonas Vingegaard se je odzval na kritiko legendarnega kolesarja.

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), ki po devetih etapah ostaja v vodstvu skupnega seštevka na dirki po Franciji, kjer pa je v zadnjih dneh utrpel dva boleča poraza v neposrednem dvoboju s Tadejem Pogačarjam (UAE Team Emirates), ni bil preveč navdušen nad besedami, ki jih je na njegov račun izrekel legendarni Andy Schleck.

Tadej Pogačar 9. etapa Šport Pogi odščipnil nekaj časa Jonasu, izjemni Mohorič tretji v etapi

Osemintridesetletni Luksemburžan, nekdanji zmagovalec dirke po Franciji (2010), je v intervjuju za L'Equipe kritiziral Vingegaardove osebnostne lastnosti in javno podobo ter se v primerjavi obeh favoritov za končno zmago odkrito poistovetil s slovenskim asom.

Za nameček je bil nekdanji vrhunski kolesar, ki je zaradi načetega zdravja kariero končal že pri 29 letih, kritičen tudi do načina delovanja, na katerega prisega Jumbo-Visma.

"Jonas je zelo sramežljiv. Malo govori in nikoli ničesar ne pove. Oddaja nekakšno aroganco. Vedno ga vidim, da ekipni avtobus zapusti brez pozdrava. Je povsem neopazen," je komentiral Schleck.

Tadej Pogačar Dan počitka Šport Pogi: Malce me je bilo strah. Armstrong: To bo zdaj zoprno

"Ne zanima me, kaj on misli"

Vingegaard je temu odločno nasprotoval. "Andy ima pravico do svojega mnenja, vendar me ne zanima, kaj on misli. Zadnje, kar sem pričakoval od njega, je to, da me bo označil za arogantnega. Drži, da sem miren. Toda nisem sramežljiv. Veliko se pogovarjam z drugimi kolesarji. Nisem pa med najglasnejšimi," se je na kritike odzval vodilni kolesar na Touru.

Andy Schleck | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Schleck je v intervjuju za francoski športni časopis izrekel tudi nekaj lepih besed o Pogačarju. "Tadej je vedno za šalo in zelo rad se zabava. Ne spominjam sem, da bi kdaj na Touru imeli dva tako različna aduta. Ko Tadej zagleda klanec, se takoj vpraša, ali bi bilo smiselno napasti? Jumbo-Visma je prej podobna vojski nemških tankov. Taktično dovršeni, toda Jonas je v nekakšnem mehurčku in nima prav veliko svobode. On se prepušča toku."

"Lani je Pogačar naredil nekaj manjših napak, kar ga je na koncu stalo zmago. Udarec, ki ga je utrpel v peti etapi, mu je koristil, saj še nikoli ni dirkal tako resno kot naslednji dan," še meni Luksemburžan.

Armstrong Prehvalil Pogačarja Šport Armstrong: "Ni izgovora za to, kar je storila Jumbo-Visma" Brca v temo Šport Neverjetno, kaj je Jumbo-Visma po radijski zvezi govorila Vingegaardu

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 2
  • tim6 17:42 10.julij 2023.

    Seveda navijajo za Pogija ampak taki komentarji so idiotski. Človek je tam da vrti pedala ne da zabava ostale ali vodi talk show. Če je zadržan je to njegova pravica in del osebnosti

  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:37 10.julij 2023.

    Jonasu Vingegaardu očitno ne paše, daje Andy Schleck brez ovinkarjenja in na glas povedal tisto, kar nekateri dobri poznavalci profesionalnega kolesarstva že nekaj časa šepetajo v zakulisju kolesarske karavane letošnjega Toura!?