Šport > Kolesarstvo
15878 ogledov

Vingegaard po še eni izgubljeni bitki s Pogačarjem: "Pravzaprav sem vesel ..."

Vingegaard Profimedia
Nosilec rumene majice Jonas Vingegaard je v 13. etapi dirke po Franciji izgubil še osem sekund napram Tadeju Pogačarju.

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) še naprej ostaja na vrhu skupne razvrstitve na dirki po Franciji, kjer pa je v zadnjih dneh utrpel več manjših porazov proti svojemu velikemu tekmecu Tadeju Pogačarju (UAE Team Emirates). Ta mu je v petkovi 13. etapi odščipnil še dodatnih osem sekund in bi lahko že v Alpah resno ogrozil Vingegaardov primat v napetem boju za rumeno majico.

Pogačar je v petek znova pokazal moč s silovitim napadom 500 metrov pred ciljem na Grand Colombieru, s čimer si je zagotovil tretje mesto in štiri bonifikacijske sekunde. Še štiri je v primerjavi z Dancem pridobil na cesti in tako zaostanek v skupnem seštevku zmanjšal na devet sekund.

Vingegaard je v cilj pripeljal na četrtem mestu, kljub izgubljenim sekundam pa nad razpletom etape ni bil razočaran. "Nisem jezen ali razočaran. Niti približno. Takšne etape mi ne ustrezajo preveč. Pravzaprav sem vesel, da mi je uspelo ohraniti tako majhno razliko," se je v ciljnem prostoru tolažil Danec.

"Mislim, da so mi daljše etape z več vzponi bolj pisane na kožo. Zato se zelo veselim prihajajočih dni," je napovedal Vingegaard.

Vingegaard Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Njegov moštveni kolega Sepp Kuss je o Pogačarjevem napadu nekaj sto metrov pred ciljem dejal: "Ob tako eksplozivnem finišu proti Pogačarju nimaš kaj storiti, zato moramo biti zadovoljni s tem, kjer smo. Še vedno smo v vodstvu, pred nami pa so odločilne etape," je povedal Kuss.

Sepp Kuss | Avtor: Profimedia Profimedia

Jai Hindley (Bora–Hansgrohe), ki je v skupnem seštevku trdno zasidran na tretjem mestu, je o razpletu petkove etape dejal: "Počutil sem se dobro, čeprav sem dirkal bolj obrambno. Jasno je bilo, da bo Pogačar napadel. Nisem mogel povsem reagirati, toda nisem izgubil veliko časa. Celo pridobil sem v primerjavi z nekaterimi drugimi fanti, kar je dobro. A to je bil šele prvi od treh zelo zahtevnih dni," je opozoril Hindley.

Hindley | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.