Šport > Kolesarstvo
1773 ogledov

Nesrečni Cavendish s slabo novico glede okrevanja

Mark Cavendish Profimedia
Nadaljevanje kariere še visi v zraku.

Kolesarski zvezdnik Mark Cavendish je po odstopu z dirke po Franciji zaradi padca v sredo uspešno prestal operacijo in bo odsoten več tednov. "Pri zlomu ključnice bo zaradi vijakov iz prejšnje operacije okrevanje trajalo dlje kot nekaj tednov," je Britanec delil novico prek Instagrama.

Točnega termina, koliko časa bo 38-letnik odsoten s kolesa, ni navedel. Ploščico je na zlomljeno ključnico Cavendishu v Manchestru namestil specialist za poškodbe rame, Lennard Funk.

Mark Cavendish Žalosten konec Šport Kakšna smola, največji vseh časov že zaključil s Tourom

Nekdanji svetovni prvak tudi o svoji prihodnosti ni rekel besede. Cavendish je meril na svojo 35. etapno zmago na letošnjem Touru, s čimer bi postal edini rekorder pred Eddyjem Merckxom. Vendar ga je nesreča na osmi etapi do Limogesa prisilila k odstopu.

Njegov šef ekipe Astana Aleksander Vinokurov mu je nato ponudil, da vozi za ekipo še eno leto in se znova udeleži francoske pentlje. Vendar je odločitev v rokah sprinterja, ki se je prek Instagrama zahvalil tudi za podporo.

"Očitno ni bil idealen način za konec Toura, a to je del lepote in brutalnosti kolesarjenja," je dejal Cavendish.

Mark Cavendish | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Cavendish je po izteku pogodbe s QuickStepom prestopil v Astano, da bi se lahko udeležil Toura. Kazahstanska dirkaška ekipa je okrog njega postavila skoraj celotno ekipo.

Konec maja je Cavendish med dirko po Italiji sporočil, da želi jeseni končati kariero. Nekaj dni pozneje je zadnjo etapo Gira dobil z veliko prednostjo v sprintu. Na Touru je bil blizu zmage na sedmi etapi v Bordeauxu, a je končal drugi.

Mark Cavendish Video Šport Tako žalostno je bilo Cavendishovo slovo od ekipe, a morda ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice