Šport > Kolesarstvo
6823 ogledov

Neprepoznaven: tako po grozljivem padcu izgleda Sepp Kuss

Sepp Kuss Twitter
Sepp Kuss je bil v 20 etapi dirke po Franciji udeležen v grozljiv padec.

Kolesar Jumbo-Visme Sepp Kuss je največji osmoljenec 20. etape letošnje dirke po Franciji. Potem ko je na vratolomnem spustu ob samem začetku etape padel Carlos Rodriguez, je pri tem zrušil tudi nesrečnega Američana in mu uničil letošnjo dirko.

Kussa je nato kar med vožnjo oskrbelo zdravniško vozilo, Američanu pa so med drugim celo šivali rane, a pogumni Kuss ni hotel stopiti s kolesa, temveč je ves čas nadaljeval ter na koncu ves potolčen etapo tudi končal, čeprav v hudih bolečinah ni bil več konkurenčen.

Nesrečni kolesar iz Duranga je na koncu ves okrvavljen etapo končal na 83. mestu, z več kot 20 minutami zaostanka za zmagovalcem Tadejem Pogačarjem, a je kot pravi junak le prišel do cilja.

Njegova nesreča pa mu je tudi pokvarila odlično skupno uvrstitev, ko se je na devetem mestu celo nahajal v prvi deseterici, čeprav se je večji del dirke žrtvoval za svojega kapetana Jonasa Vingegaarda, kateremu je pomagal do skupne zmage. V skupnem seštevku je tako padel na 12. mesto.

Kuss je sicer že tako ali tako veljal za enega najbolj priljubljenih kolesarjev, saj množice navijačev obožujejo njegovo nesebičnost, kako se je kljub izjemni kvaliteti pripravljen odreči lastnim ambicijam ter se popolnoma podrediti svojim zvezdniškim kolegom, naj bo to Jonas, ali pa naš Primož Roglič, kateremu je stal ob strani ob vseh največjih uspehih.

A če je bil Kuss med navijači oboževan že pred 20. etapo letošnje dirke po Franciji, je dobil naravnost mitski status, ko so svet pretresle fotografije Kussa ob prihodu v cilj, ko ves okrvavljen, kot da bi prišel naravnost iz kakšne bitke, le uspe končati etapo.

Neymar in podobni bi se lahko od takšnih junakov marsikaj naučili ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • munja 10:44 24.julij 2023.

    Jao, novinarji, zdaj pa če je padel, je bil pa že neprepoznaven, kreteni idiotski.

Sorodne novice