Šport > Kolesarstvo
2333 ogledov

Policija identificirala krivca za masovni padec

Reševalni pas/Twitter
Pristojni organi so proti osumljencu že sprožili ustrezne postopke.

Francoska policija je odprla preiskavo, potem ko je neprevidni gledalec v nedeljo povzročil množično nesrečo na kolesarski dirki Tour de France, poročajo francoski mediji. Kot je zapisal francoski časnik Le Parisien, je žandarmerija začela preiskavo in kot povzročitelja nesreče identificirala enega od navijačev.

Osumljenec je v 15. etapi, približno 128 kilometrov od cilja, stal preblizu ceste, in iztegnil roko. Očitno je moški v iztegnjeni roki držal pametni telefon. Videoposnetek incidenta prikazuje gledalca, ki se je pognal proti prihajajočim kolesarjem.

Hud incident Šport Pri Jumbo-Vismi znoreli: "Če ne spoštuješ kolesarjev, ostani doma!"

Ameriški kolesar Sepp Kuss (Jumbo-Visma), ki je vozil na čelu glavnine, je trčil v roko gledalca, padel in s seboj na tla "odnesel" okoli 20 kolesarjev.

V gorah je Kuss najpomembnejši pomočnik branilca naslova skupne zmage in vodilnega na dirki, Danca Jonasa Vingegaarda.

Takšni incidenti se na francoski pentlji dogajajo pogosto. Sprinter Jordi Meeus iz ekipe Bora-Hansgrohe je v sredo v podobnih okoliščinah skoraj doživel nesrečo v 11. etapi, pred tem je belgijski kolesar Steff Cras okrivil gledalca za predčasen odstop s Toura, potem ko je padel v osmi etapi.

Vingegaard Pogačar Mrtvi tek Šport Strokovnjak pojasnil, zakaj se Vingegaard boji napasti Pogačarja

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.