Šport > Kolesarstvo
5811 ogledov

Slovenka udeležena v padec na Touru, Nizozemka v bolnišnici

Špela Kern twitter
Za edino slovensko predstavnico na dirki po Franciji se druga etapa ni iztekla po željah.

Na zadnji dan moške preizkušnje se je začela tudi dirka po Franciji za ženske. Na Touru nastopa le ena slovenska kolesarka, Špela Kern je članica francoskega moštva Cofidis. V prvi etapi je triintridesetletnica osvojila 60. mesto, za zmagovalko Lotte Kopecky, Belgijka je slavila po samostojnem begu, je zaostala dve minuti in 55 sekund.

A precej višji je bil zaostanek Slovenke v drugi etapi, v cilj je namreč prišla kot 147. (+26:39). Kernova se je med etapo sicer zapletla v padec. Najprej je oblast nad svojim kolesom izgubila zmagovalka dirke Pariz-Roubaix Alison Jackson, Kanadčanka pa je nato na tla zbila tudi Kernovo, ki je potrebovala kar nekaj časa, da se je vrnila na kolo.

Na tleh se je zaradi spolzkih cest znašla tudi nizozemska zvezdnica Annemiek van Vleuten, a je lahko nadaljevala; slabše jo je odnesla njena rojakinja Eva van Agt, ki se je nekaj kilometrov pred ciljem po padcu zaletela v varnostno ograjo. Za zdaj še ni znano, kako hude so posledice padca. Odpeljali so jo v bolnišnico.

Etapo je nato dobila Nemka Liane Lippert (Movistar). V ciljnem sprintu je po 151 kilometrih med Clermont-Ferrandom in Mauriacom premagala Belgijko Kopeckyjevo (SD Works), ki je ostala v rumeni majici vodilne, pred današnjo etapno zmagovalko ima 49 sekund naskoka.

Tretja je ciljno črto v drugi etapi prečkala Italijanka Silvia Persico (UAE). 

Skupno je na tretjem mestu Južnoafričanka Ashleigh Moolman (AG Insurance - Soudal Quick-Step), ki ima za vodilno Belgijko 59 sekund zaostanka. Kern je v seštevku izgubila 80 mest in je zdaj 140. s skoraj pol ure zaostanka.

V torek čaka kolesarke tretja etapa med krajema Collonges-la-Rouge in Montignac-Lascaut, dolga 147 kilometrov.

 

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 07:07 25.julij 2023.

    Slovenka udeležena v padec? V padcu? Polpismeni ste

Sorodne novice