Šport > Kolesarstvo
8753 ogledov

Uf, to je Vingegaard izjavil o Pogačarju

Jonas Vingegaard Profimedia
Danski kolesarski as je podal mnenje o svojem velikem tekmecu.

Jonas Vingegaard je na dirki po Franciji še drugo leto zapored premagal Tadeja Pogačarja. Ta je sicer dobil prvi medsebojni resni dvoboj, ko je leta 2021 osvojil Tour, Danec pa je bil takrat skupno drugi. V zadnjih dveh letih sta slovenski in danski šampion zamenjala mesti.

Vingegaard, ki je celotno sezono znova podredil nastopu na francoski pentlji, je tokrat slavil s skoraj sedmimi minutami in pol naskoka pred Slovencem, a tudi na papirju zanesljiva zmaga ni spremenila njegovega mnenja o Pogačarju.

"Tadej je najboljši kolesar na svetu. Zmore prav vse. Lahko zmaguje na klasikah, na enotedenskih in tudi tritedenskih dirkah. Jaz tega ne zmorem. Vesel sem, da sem bil v zadnjih dveh letih najboljši na Tour de France," je ob zmagoslavju v Parizu dejal Danec.

"Cenim bitke s Pogačarjem. Je izjemen fant. Upam, da bova v prihodnosti še uprizorila podobne boje," pa je Vingegaard izjavil že po 20. etapi, ko ga je Slovenec premagal v zaključnem sprintu.

Vingegaard je še napovedal, da bo naslednje leto poskušal priti do tretjega zaporednega uspeha na Touru, enak cilj pa bo zasledoval tudi Pogačar: "Letos je bil glede na način dirkanja Tour spet fenomenalen za gledalce. Nihče ne sme biti razočaran, saj je bila dirka kar epska. Zagotovo še nisem rekel zadnje na Touru."

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:54 24.julij 2023.

    V zgodovini Toura zasledimo, da je večina kolesarjev, ki jim uspe 2x zapored osvojiti francosko pentljo, tretjič poizkuša neuspešno! Nekateri sicer potem tretji Tour dobijo z zamikom. Uspehi velikanov športnega kolesarstva, Jacquesa Anquetila, Eddya Merckxa, Bernarda Hinaulta in Miguela Induraina, ...prikaži več 4x ali več x zaporednih zmagovalcev, za večino ostaja neizpolnjena karierna želja! Kako je z dosežki padlega kralja Toura Lancea Armstronga, neprekinjenega zmagovalca 1999 do 2005 , pa vemo...

  • BenX 08:54 24.julij 2023.

    In kaj je tu tako posebnega. Ne kapiram zakaj je v kolesarstvu vsaka malenkost v smislu nekdo nekomu da roko, mu čestita, izreče pohvalo,... nekaj tako spektakularnega. So kolesarji res taki majmuni, da je vsaka taka (v vseh drugih športih ...prikaži več povsem običajna) gresta nekaj tako presenetljivega in senzacionalističnega?

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:30 24.julij 2023.

    Uf a res

Sorodne novice